Aksa Akrilik yeni üründen 25-30 milyon dolar ciro

24.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Aksa Akrilik, dış mekan kullanımı için pigment boyalı elyaf üretti. Pigment boyalı elyaf, sürekli dış mekanlarda kullanılan kumaşların güneş, yağmur gibi hava şartlarından etkilenmemesini sağlıyor.

3 milyon dolar harcanarak yapılan bu yatırımın şirketin yıllık cirosunu 25-30 milyon dolar artırması bekleniyor. Aksa Akrilik Genel Müdürü Selçuk Ergin, bu ürünü şimdilik dış pazarlarda oturtacaklarını söylüyor. Daha sonra ise iç pazara yöneleceklerini söyleyen Ergin, bu üründen hayli umutlu olduklarını vurguluyor.

Dokuz aylık dönemde 150 trilyon lira ciro açıklayan şirketin, yıl sonu cirosunun ise 200 trilyon lira olması bekleniyor. 2001 yılının her bakımdan çok zor bir yıl olacağının altını çizen Ergin, buna rağmen yüzde 25 büyüme hedeflediklerini söylüyor. Ergin sektördeki güçlü konumları ve dış piyasada sağladıkları sağlam pazarlarla bunu başaracaklarını iddia ediyor.

İç pazarda daralma ihtimalini göz önünde bulunduran Aksa, 2001 yılında ihracata ağırlık verecek. Şirket, halen toplam satışlar içinde yüzde 20 paya sahip olan ihracatın payını 2001 yılında yüzde 40’a çıkarma hedefinde.

Halen tesislerinin ful kapasite çalışıtğını ifade eden Ergin, yeni yılda amaçlarının ürün çeşitliliğini artırmak olduğunu söylüyor. Ergin, bu yönde çalışmalarının devam ettiğinin altını çiziyor. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi