'AKP yeni seçimde başarısız olabilir'

26.08.2015 - 09:19 | Son Güncelleme :

MetroPOLL, yeni seçimde AKP’nin oylarının değişim göstermeyeceğini açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/ysk_secim_650_4.jpg

MetroPOLL Araştırma’nın gerçekleştirdiği ankete göre; AKP’nin oyları yeni seçimde değişim göstermeyebilir. Bloomberg News'in haberine göre; söz konusu anketin sonuçlarına göre AK Parti tekrarlanan seçimde parlamento çoğunluğu sağlamakta başarısız olabilir.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Ankete göre AKP, Türkiye’nin 550 koltuklu parlamentosunda 259 milletvekiline sahip olacak. AKP’nin mevcut milletvekili sayısı 258. Ana muhalefet partisi CHP’nin ise 133 koltuk ile ikinci en büyük grup olarak kalması öngörülüyor. HDP’nin en büyük üçüncü grup olarak MHP’yi geride bırakacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

MetroPOLL anketine göre, oy verenler finansal durumları konusunda giderek daha endişeli hale geliyor. Türkiye 1 Kasım’da seçime gitmeye hazırlanıyor. AKP, 7 Haziran’da yapılan seçimde çoğunluğu kaybetmiş ve ardından koalisyon hükümeti kurmakta başarısız olmuştu. Lira, Haziran ayından bu yana diğer gelişen ülke para birimleri arasında en kötü performansı gösteren para birimlerinden biri oldu. Yatırımcının kredi temerrüt swapları ile ölçülen risk algısı 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi