AKP`li milletvekilinden yanlış oy

11.10.2006 - 15:18 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında CHP`nin verdiği gensoru önergesi reddedildi. AKP`den Zeynep Karahan Uslu tasarıya yanlışlıkla `kabul` oyu verdi.

CHP`nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında, hurafe, argo ve <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tbmm.jpg" align="right" vspace="5">dinsel motifleri okullara soktuğu, partizanca atamalar yaptığı gerekçesiyle verdiği gensoru TBMM Genel Kurulu`nda dün 153`e karşı 333 oyla reddedildi.

AKP İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, gensoruya kabul oyu verdi.

Uslu daha sonra yaptığı açıklamada, Genelde hükümetten gelen tasarılara kabul oyu verdiğimiz için bir el alışkanlığı oldu. O alışkanlıkla kabul oyu vermişim. Yoksa gensorudaki iddiaların mesnetsiz ve akıldışı olduğunu düşünüyorum dedi.

Müstehcen ve argo sözlerin gündeme taşındığı görüşmelerde CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı kadrolaşmaya dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı`nın, Ecevit`in kafasının koparılması diye maniler düzen örtülü, fesli çocukların camiye koşmasını anlatan kitaplar olduğunu söyledi.

CHP`lilere yanıt veren Çelik de, argo eleştirilerine karşı, İnternetin evlere girdiği bir ortamda öğrenciler şunu görsün, görmesin deseniz de bunun önüne geçemezsiniz. Öğrencilerimize mantar yedirin, süt içirin desek; idareci zehirli mantar yedirirse, bozulmuş süt içirirse o idarecinin yakasına yapışırım diye konuştu. Din üzerinden siyasetin de, muhalefetin de hafiflik olduğunu söyleyen Çelik, Kötümser insanlar tüneli görür, iyimserler hem tüneli hem ucundaki ışığı görürler. Biz hem tüneli hem ışığı görüyoruz dedi.


MİLLİYET / ANKARA

 

Hisse Başarıyla eklendi