Akça Holding Halka Açılıyor

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Holding Ocak 2001 içerisinde halka arzını gerçekleştirecek.


Akça Holding A.Ş.`de halka açılmaya hazırlanıyor. Akça Holding başkan Vekili Ahmet Göksan, şirketin halka arzı için SPK`ya başvurduklarını açıkladı.

Göksan, Holding`in halka arzının Alfa Menkul Değerler liderliğinde oluşacak konsorsiyum tarafından büyük bir olasılıkla Ocak 2001 içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Akça Holding`in portföyünde Osman Akça Tarım ve Menderes Tekstil gibi kuruluşların yanısıra Akça Yağ, Akçamen Tekstil, Menderes Tekstil Pazarlama ve Akça Enerji gibi gıda, tekstil ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli şirketler yer alıyor. Ayrıca kurucu ortağı olduğu EGS Holding ve EGS Bank`ta da pay sahibi olan Holding`in, toplam ihracatı 125 milyon dolara, toplam cirosu ise 160 milyon dolara ulaşıyor.

Akça Grubu`nda Menderes Tekstil`in halka açılması ile başlayan halka arz faaliyetlerinin, Akça Holding ile devam edeceği, bunu izleyen süreçte 2001 yılında Osman Akça Tarım ve Akça Enerji`nin halka arzının gündeme geleceği belirtildi.

Akça Holding`in iştirak porftöyündeki şirketlere operasyonel faaliyetleri ile ilgili destek veren bir yapı olmanın yanısıra, bu şirketlerin kontrollü büyümelerini sağlayacak orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlenerek uygulanması ve performans değerlendirmesi ile ilgili tüm koordinasyonu ve yapısal işlevleri yürütme görevini üstlenen bir üst kurum şeklinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca Holding gruba dahil şirketlerin ürünlerinin ihracatçısı konumunda bulunuyor. (ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi