Aile şirketleri krizde daha başarılı

02.04.2014 - 10:57 | Son Güncelleme :

Yapılan bir araştırmaya göre aile şirketi olmak ekonomik krizi fırsata dönüştürebiliyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/calisan_sirket.jpg

<ımg style="HEIGHT: 155px; WIDTH: 237px" hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/grafik_tablo_kriz.jpg" width="328" align="right" height="200">Yapılan bir araştırmaya göre aile şirketi olmak ekonomik krizi fırsata dönüştürebiliyor. Maddi açıdan kötü günler geçiren şirketlerin normalden daha kısa sürede toparlanmasını ve kâra geçmesinin altında ise manevi bağlılık yatıyor.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bir araştırma şirketinin 2013 yılında yaptığı ve 50 ayrı aile şirketinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, ekonomik kriz zamanlarında aile şirketi daha sağlam bir duruş sergiliyor. "Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik" adlı araştırmaya konu olan şirketlerin personel sayısı en az 250 en fazla 1000 kişi olarak belirlendi. Anket sonuçlarına göre maddi sıkıntıların yoğun yaşandığı dönemde Türkiye`deki aile şirketlerinin (%64) kriz zamanlarında yıllık %10 ile %15  arasında büyüme sağlıyor. Yine Euro bölgesinde olan ve krizle başa çıkmaya çalışan Avrupa aile şirketlerinin %10 u %15 büyüme sağlayabiliyor. Bu tür şirketlerin başarısı aile değerlerine sahip çıkmaları ve ortak kültürü benimseyen yöneticilerin birbirlerine destek olmalarından kaynaklanıyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ankete Türkiye`den katılan şirketlerin %90`ı şirket yönetimini bir sonraki kuşağa devretmeyi planlıyor. Bu oran Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Yalnız aile şirketleri varlıklarının devamlılığını sağlamak adına şirketi çocuklarına bırakmak isterken yeni kuşak işleri devralmaya pek sıcak bakmıyor. Cinsiyet, mezuniyet, yaş gibi kriterler nedeniyle sağlıklı yönetim devri planlaması yapılamaması da bu sefer aile şirketlerini rakiplerinin gerisinde bırakıyor. Araştırma sonucuna göre aile şirketlerinin %50`si örgütsel yedekleme planı yapmıyor.

İşletmenizin nakit akışında yaşadığınız problemlerde ya da yeni bir iş fikrini hayata geçirirken teminat yetersizliği engeliyle karşılaştığınızda Kredi Garanti Fonu kefaletinde bankamızın finansman olanağından yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi ve finansman edinmek için Kuveyt Türk şubelerimizi ziyaret edebilir, öncesinde web sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Hisse Başarıyla eklendi