Af Liderler Zirvesi`nde Netleşecek

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Koalisyon ortakları ve FP arasında af ile ilgili farklı açıklamalar yapılırken, MHP`li Devlet Bakanı Bal, `Bize gelmiş bir taslak yok` dedi. Yılmaz`a göre bu konudaki değerlendirmeler abartılı.


ANAP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, af konusunda şu ana kadar varılan mutabakatın, ``bu konuda yeni bir tasarı hazırlanmasından``ibaret olduğunu belirterek, basında yer alan değerlendirmelerin abartılı değerlendirmeler olduğunu söyledi. Yılmaz, ANAP Grup toplantısında yaptığı konuşmanın başında; af konusunda yapılan spekülasyonlara dikkat çekerek, şunları kaydetti: Geçen haftaki liderler toplantısında, daha önceki gelişmelerin ışığında bu yasa tasarısının yeniden ele alınması kararlaştırılmıştır. Bu konuda bir tasarı hazırlanmaktadır. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu hazırlık tamamlanınca yeniden liderler toplantısında tasarısının son şeklini görüşeceğiz. Ama, şu andaki mutabakatımız sadece bu konunun yeni bir düzenleme şeklinde ele alınmasından ibarettir. Onun dışında basında çıkan değerlendirmeler en azından abartılı değerlendirmelerdir.``
Bu arada, liderlere sunulacak olan taslakta, 12 yıldan fazla ceza almış mahkumların cezalarının kademeli indirilmesi ya da 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmış kişilerin aftan yararlandırılmaları alternatiflerinin bulunacağı bildirildi.


KUTAN; 312 HARİÇ TUTULAMAZ;

FP Genel Başkanı Recai Kutan, hazırlanacak olan Af Yasa Tasarısı`nda Türk Ceza Kanunu`nun (TCK) 312. maddesinin ayrı tutulamayacağını söyledi. Kutan, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile gazetelerde yazıldığı gibi af konusunda bir pazarlık yapmadıkların ifade etti. Kutan, ``Af Yasa Tasarısı hazırlanırken, Anayasa Mahkemesi`nin iptal edeceği korkusuyla 312. madde ayrı tutulamaz`` dedi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi