ADSL`deki `Yaz Fırtınası` tarifesine RK`dan durdurma

18.07.2007 - 09:53 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Telefon görüşmelerindeki tarife değişikliği Danıştay kararıyla iptal edilen Türk Telekom`un ADSL`deki yeni kampanyası Rekabet Kurumu`na takıldı.
Rekabet Kurulu, TT`nin internet faaliyetlerini yürüten TTNet şirketinin ADSL`de `Yaz Fırtınası` kampanyası ile fiyat sıkıştırması niteliğinde olabilecek tüm kampanyaların durdurulmasına dönük `tedbir kararı` aldı.
TTNet, rakip şirketlerin yaptığı rekabete aykırılık şikâyetlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, RK`ye ve yargı organlarına bunu ispatlamaya hazır olduğunu açıkladı. Şirket, müşterilerin mağduriyetini önlemek için daha önce sunduğu `Modem Kampanyası`nı hizmete sunacağını bildirdi. Kampanya kapsamında TTNet ADSL`e 24 ay taahütnameyle yeni üye olan herkese kablolu modem ve ilk 2 ay ücretsiz ADSL kullanımı ya da kablosuz modem hediye ediliyor.
Rekabet Kurulu, TTNet`in düşük bedellerle tüketiciye sunduğu fiyat uygulamalarının, hakim durum yaratarak, Rekabet Kanunu`na aykırı olup olmadığının ve diğer teşebbüslere zarar verip vermediğinin tespiti amacıyla 7 Mayıs 2007`de soruşturma başlatmıştı. Ancak Kurul, Superonline ile Telcom`un, `Yaz Fırtınası` kampanyasına dönük şikâyetini ciddi bularak tedbir kararı aldı.
`Yaz Fırtınası` kampanyasında aylık 14.99 YTL`den başlayan fiyatlarla çeşitli tarifelerde 31 Ağustos 2007`ye kadar indirimli ücret kampanyası uygulanıyordu.

En pahalı internet Türkiye`de

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı`nın (OECD) yayınladığı bir rapora göre, üye ülkeler arasında saniyede megabit ücreti bakımından en ucuz genişbant internet hizmeti Japonya, en pahalısı ise Türkiye`de bulunuyor.
OECD`nin Aralık 2006 verilerine göre hazırlanan ve 30 ülkenin bulunduğu raporunda, fiber optik şebeke ağına geçen ülkelerde daha düşük fiyata en yüksek hızda hizmet alınabildiğine dikkat çekildi.
Japonya`da kullanıcıların 100Mbps (1 mbps: saniyede 10 milyon bit) hızıyla bağlandıkları ve bunun OECD ortalamasının 10 katından fazla olduğu kaydedilen raporda, saniyede megabit ücreti bakımından 0.22 dolarla en düşük fiyatın Japonya`da, en pahalısının da 81.13 dolarla Türkiye`de bulunduğu belirtildi.
Japonya`da 100 Mbps`lik internet aylık 21.53 dolara satılırken, Türkiye`de 2 Mbit internet yaklaşık 91 dolardan satılıyor. Bu kategoride Türkiye`ye en yakın ülkeler ise 37 dolarla Yunanistan, 34 dolarla Meksika oldu.
 

Hisse Başarıyla eklendi