"Adım adım hedeflere ulaşacağız”

25.11.2018 - 10:09 | Son Güncelleme :

30 yıl önce elinde bir çantayla yurtdışına gidip şu anda yüzlerce milyon dolarlık ticarete imza atan işadamları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hep birlikte dünya kazan biz kepçe misali dolaşacağız, kendimizi anlatacağız. Adım adım hedeflere ulaşacağız” dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/erdogan_483.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo kapanış töreninde konuştu. Türkiye’nin imkanlarının ve potansiyelinin yurtdışında yeteri kadar tanıtılmadığını düşündüğünü ifade eden Erdoğan, “Ama asıl önemli olan sizlerin çabalarıdır. Çünkü işadamları birbirinin dilinden daha iyi anlar. Bugün aramızda bundan 10, 20, 30 yıl önce elinde bir çantayla yurtdışına gidip, şu anda yüzlerce milyon dolarlık ticarete imza atan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Malumunuz bizim ‘gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür’ nakaratında bir türkümüze vardır. İşte ticarette ve siyasette işler öyle olmuyor. Gitmediğiniz de, görmediğinizde, oturup konuşmadığınızda, çağırıp misafir etmediğinizde elinize hiçbir şey geçmiyor. Bunun için hep birlikte, ‘dünya kazan biz kepçe’ misali dolaşacağız, kendimizi anlatacağız ve inşallah adım adım hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

HEDEFLERDE KARARLIYIZ

Haberin Devamı

Türkiye’nin bu dönemde küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama yüzde 5.8 büyüdüğüne dikkat çeken Tayyip Erdoğan, “Turizmde tarihi rekor kırarak 40 milyon ziyaretçinin üzerine çıkıyoruz. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan, 120 milyarın üzerine çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor. Bugün Amerika sağlık sigortasını halledememiştir. Ama biz bunların hepsinin önündeyiz. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56’ya çıkardık. İstanbul Havalimanı sayesinde bu sektördeki gücümüzü çok farklı seviyeye yükselttik. Enerji alanında kalkınmanın temel unsuru olan enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 88 bin megavata yükselttik. Biz ülkemizi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek istiyoruz. Hedefimize ulaşmakta kararlıyız” dedi.

‘YAPI TASARRUF SİSTEMİ FONU’

Haberin Devamı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, geniş ve yayılmacı bir platforma geçişin 5 aşamalı planını öngördüklerini dile getirdi. Bunları sermayenin millileştirilmesi, sermayenin olgunlaştırılması ve ıslahı, sermayede senkronizasyonu, sermayedeki kutuplaşmanın giderilmesi ve akreditasyon olarak sıralayan Kaan, şöyle devam etti: “Büyümek isteyen girişimciler ve start-up projeler için Girişim Sermayesi Fonu, tarımda kendine yetebilmek ve tarımda 4.0’ı gerçekleştirebilmek için Gıda-tarım ve Teknolojileri Fonu, konut sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenleri kredi faizi yükünden kurtarmak için Yapı Tasarruf Sistemi Fonu, ara malı ithalatını en aza indirmek ve yerli-milli üretimi desteklemek için Kooperatif Finans Sistemi, tarım, hayvancılık, enerji ve çevre alanlarına entegre etmek ve tarımda verimliliği artırmak için biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri Projesi, büyümek isteyen ancak küçük sanayi bölgeleri ve OSB’ler arasına sıkışmış KOBİ’leri büyütmek için Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri kurmaktayız. Güvenli gayrimenkul alım-satımı için Gayrimenkul Borsası (GABORAS) da geliyor.”

YENİ BİR ALTERNATİF

Haberin Devamı

MÜSİAD’ın faizsiz konut finansman sitemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizsiz konut finansman projesini kendi alanında yeni bir alternatif olarak değerlendiriyorum. MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, işbirliği halinde olduğu şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ediyor. MÜSİAD işte bu farkı projeleriyle dünyanın 85 ülkesine yayılan ofisleriyle, komisyonları ve kurullarıyla gençlere ve kadınlara yönelik özel çalışmalarıyla en özel şekilde yansıtan kurumlarımızdan biridir” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi