A'dan Z'ye girişimci hibeleri

17.03.2017 - 11:37 | Son Güncelleme :

Girişim fikrini hayata geçirmek isteyenlere artık çok fazla destek sağlanıyor. İşte bazı hibe programları...

https://i.bigpara.com/i/55big/girisimci_650.jpg

Girişim fikrinizi hayata geçirmek ve yeni bir iş kurmak artık sandığınız kadar zor değil. Fikrinize finansal destek sağlayabilecek birçok kurum ve kuruluş başvurularınızı bekliyor. İşte girişimcilerin iş fikirlerine hibe sağlayabileceği programlardan bazıları:

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB):

KOSGEB, hiç şüphesiz girişimcilik denince ilk akla gelenlerden. Girişimciliği desteklemek, yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak için eğitim, hibe ve kredi desteği sağlayan bu kurumdan hibe almak içinse takip etmeniz gereken belirli adımlar var. Bunun için öncelikle, yine KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekiyor. Daha sonra, ayrıntılı bir iş planı hazırlayarak bu planın sunumunu gerçekleştirmeniz diğer şartlar arasında. Kurum tarafından onaylanan iş planları için girişimcilik desteği sağlanıyor. KOSGEB, kuruluş aşamasındaki giderler için üst sınırı 50.000 TL'ye varacak şekilde geri ödemesiz destek sağlıyor. Bu aşamadan sonra ise sabit yatırım desteği başlığı altında geri ödemeli olarak, düşük faizle ve vadesi hemen başlamamak üzere kredi desteği veriyor.

AVRUPA BİRLİĞİ HİBELERİ:

Haberin Devamı

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin işbirliği ile yürüttüğü hibe programı kapsamında, belirlenen öncelikler doğrultusunda geliştirilen projeler hibe ile desteklenir. Her bir konuda, farklı tarihlerde proje teklif çağrısı yapılır ve gönderilen projeler jüri tarafından değerlendirilerek, başarılı olan başvurular ile sözleşme imzalanır. Bu hibe programı kapsamında verilebilecek hibe için üst sınır 100.000 euro olarak belirlenmiştir. Bu hibeden yararlanmak için tek yapmanız gereken, AB projelerini ve proje teklif çağrılarını takip ederek, ilgili konuda geliştirdiğiniz projeyi kuruma göndermek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRME VAKFI:

Haberin Devamı

Kullandığı kobi-line kanalı ile girişimcilere hibe sağlayan bu vakıf, araştırma-geliştirme ve teknolojik altyapı konularında başarılı bulduğu girişimcilik fikirlerini destekler. Hibeden yararlanmak için vakfın çeşitli tarihlerde ücretsiz olarak düzenlediği eğitimlere katılarak iş planınızı onaylatmanız gerekiyor.

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU:

TÜBİTAK, araştırma ve geliştirme ile teknolojik çalışmalar konusunda hibe sağlar. Zaman zaman yeni programlar ve yarışmalar sunarak girişimcileri destekler. Bu program ve yarışmalara başvurularınızı göndererek hibe desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Başlıcaları yukarıda sıralanmış olan ve girişimciliği hibe yoluyla destekleyen kurumlar bunlarla sınırlı değil. Bunlara ek olarak, kalkınma ajansları, Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı da girişimcilere hibe desteği veren kurum ve kuruluşlar arasında. 

 

Hisse Başarıyla eklendi