Ackermann: Türkiye`ye Destek Devam

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Deutsche Bank İcra Direktörleri Kurulu Üyesi Ackermann: -Toplantı, Uluslararası Finans Kurumlarının, İstikrar Programı Ve Bunun Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri Konusundaki İyimserliğinin Sürdüğünü Açıkça Gösterdi


FRANKFURT (A.A) - 11.12.2000 - Hakkı Akduman bildiriyor - Deutsche Bank İcra Direktörleri Kurulu Üyesi Josef Ackermann, Frankfurt`taki toplantı, uluslararası finans kurumlarının, istikrar programı ve bunun Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri konusundaki iyimserliğinin sürdüğünü açıkça gösterdi dedi. Türk makamlarının isteğiyle Deutsche Bank`ın ev sahipliğinde biraraya gelen, 30 uluslararası banka ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye`ye desteğe devam işareti geldi. Edinilen bilgilere göre, toplantıya katılan banka temsilcilerinin, Türkiye`nin uyguladığı ekonomik programın güçlendirilmesini memnuniyetle karşıladıkları ve desteklerini sürdürmeye niyetli olduklarını gösterdikleri bildirildi. Toplantıya başkanlık eden Deutsche Bank İcra Direktörleri Kurulu Üyesi Josef Ackermann ise bu toplantının, uluslararası finans kurumlarının istikrar programı ve bunun Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri konusundaki iyimserliğinin sürdüğünü açıkça gösterdiğini belirtti.


MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERÇEL;

Toplantıya katılan Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel de, Uluslararası topluluğun Türkiye`ye verdiği güçlü desteği memnuniyetle karşıladığını belirterek, Bu desteğin Türkiye`nin ekonomisini yeniden yapılandırmada şu ana dek kaydettiği gelişmeyi sürdürmesine yardımcı olacağını ifade etti. Frankfurt toplantısının tamamlayıcısı olarak, 13 Aralık`ta da ABD bankalarının, New York`ta benzer bir toplantı yapacakları bildirildi. New York toplantısının ev sahipliğini ise City Bank`ın yapacağı belirtildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi