Abramoviç Çeşme’de arsa satın aldı

11.09.2007 - 10:22 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Forbes Dergisi tarafından dünyanın en çok para harcayan zengini ilan edilen, Sunday Times Zenginler Listesi’nde ise İngiltere’nin en zengin adamı olarak açıklanan, dünyanın en zengin 16’ncı ve Rusya’nın en zengini konumundaki Roman Abramoviç, geçen ay teknesiyle geldiği İzmir’in Çeşme’de Çiftlikköy’deki Kum Beach’i satın aldı.

Tur Site olarak bilinen 250 ortaklı Kum Beach’in 160 dönümden oluşan arazisini 17 milyon dolara Abramoviç’in satın aldığını açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, geçen cuma günü tapu alım satım işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

KUM BEACH’E EV YAPACAK: Türkiye’de Antalya Kundu Bölgesi’nde bulunan ve inşaatı devam eden beş yıldızlı bir oteli de satın alan Abramoviç’in, Çeşme Çiftliköy’de yeni sahibi olduğu Kum Beach’i, geçen ay gelerek beğenen işadamının ev yapmak niyetinde olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, şunları söyledi: Abramoviç’in Çeşme’ye yatırım yapması oldukça sevindirici bir gelişmedir. Bir yıl içinde inşaata başlamak istediklerini belirtti. Tapu işlemleri Abramoviç’in sahibi olduğu şirket üzerine gerçekleşti. Çiftlikköy’de Abramoviç’in satın aldığı Kum Beach, turizm tahsisine karşı Antalya Barosu’nun açtığı davada Danıştay 6’ncı Dairesi şubat ayı başında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
 

Hisse Başarıyla eklendi