ABD'de TÜFE beklentilerin altında arttı

10.05.2018 - 17:05 | Son Güncelleme :

ABD'de TÜFE sağlık hizmetleri fiyatlarındaki ılımlı seyrin benzin ve kiralık konutlar için artan maliyetlerin etkisini azaltmasıyla Nisan ayında yüzde 0.2 ile beklentilerin altında artarken; söz konusu artış enflasyonda istikrarlı yükselişe işaret etti.

https://i.bigpara.com/i/55big/24112015_abd.jpg

Tüketici fiyatları (TÜFE) yıllık bazda ise Mart ayında yüzde 2.4 yükseldikten sonra Nisan'da yüzde 2.5 ile Şubat 2017'den bu yana en büyük artışını kaydetti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre gıda ve enerji fiyatlarının yansıtılmadığı çekirdek enflasyon Nisan'da bir önceki aya kıyasla 0.1 ile beklentilerin altında arttı. Çekirdek TÜFE yıllık yüzde 2.1 beklentilerin altında arttı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Reuters anketine katılan uzmanlar tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.3, çekirdek endeksin ise yüzde 0.2 yükseleceğini tahmin ediyorlardı. Yıllık TÜFE'nin ise yüzde 2.5 artması bekleniyordu.

Tüketici fiyatları Mart ayında yüzde 0.1 azalmış, çekirdek endeks ise yüzde 0.2 artmıştı.

Dolar endeksi ABD TÜFE verisinin beklentilerin altında artarak, işlemcilerin enflasyonun hızlanacağına ilişkin iyimserliğini azaltmasının ardından kayıplarını artırdı. Enflasyonun hızlanması Fed'in faizleri daha hızlı artırmasına imkan tanıyabilir.

Endeks yüzde 0.41 düşüşle 92.658'e geriledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi