ABD'de kişisel harcamalar beklentinin altında

01.03.2017 - 17:28 | Son Güncelleme :

ABD'de Ocak'ta kişisel gelirler yüzde 0.4, harcamalar yüzde 0.2 arttı, PCE fiyat endeksi 2012'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

https://i.bigpara.com/i/55big/24112015_abd.jpg

ABD'de kişisel harcamalar Ocak ayında artan fiyatlarla beklentilerin altında kaldı. ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre Ocak'ta kişisel gelirler yüzde 0.4, harcamalar yüzde 0.2 arttı. Beklenti gelirlerin ve harcamaların yüzde 0.3'er oranda artmasıydı. 

Kişisel harcamalar bir önceki ay yüzde 0.5 artmıştı. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi PCE deflatör aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 1.9 arttı. Böylece yıllık bazda 2012'den beri en büyük artış kaydedildi. Çekirdek PCE ise Ocakta aylık yüzde 0.3, yıllık yüzde 1.7 arttı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Sonuçlar yılın ilk çeyreğine daha düşük ivmeyle başlandığını gösteriyor. Enflasyondaki toparlanmanın ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan hanehalkı harcamalarını sınırlayabileceği belirtiliyor. Diğer yandan sıkı istihdam piyasası ve düşük borçlanma maliyetlerinin tüketiciyi destekleyeceğine dikkat çekiliyor. 

14-15 Mart'ta gerçekleşecek Fed toplantısında üyeler enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yaklaşıp yaklaşmadığını dikkate alacak. Salı günü Fed'in önde gelen iki üyesi William Dudley ve John Williams, para politikasını bu ay sıkılaştırmaktan yana olduklarına işaret eden açıklamalarda bulundu. 

 

Hisse Başarıyla eklendi