ABD ve Çin'in ticaret görüşmeleri 'yapıcı'

29.03.2019 - 15:50 | Son Güncelleme :

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Beijing'de 'yapıcı' ticaret görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında ticaret anlaşmazlığını çözme amaçlı görüşmeler turunu sona erdirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/abd_cin.jpg

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında zirve düzenlenmesine yönelik ilk olarak mart ayının sonu olarak belirlenen hedefi kaçırdıktan sonra, Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer iki ülke arasındaki ilk yüz yüze görüşmeler için Beijing'de Çinli yetkililerle biraraya geldi.

Mnuchin Twitter'da yaptığı açıklamada "ABD ticaret temsilcisi ve ben Beijing'de yapıcı ticaret müzakerelerini sonuçlandırdık" dedi.

##$HABER_1453935$##

Haberin Devamı

Mnuchin "Önümüzdeki hafta Washington'daki bu önemli görüşmelere devam etmek için Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'yi karşılamayı bekliyorum" dedi.

Mnuchin daha önce yaptığı açıklamada "Dün gece çok verimli bir çalışma yemeği yedik" demişti.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, ABD'nin ticaret anlaşması yapılması halinde bazı gümrük vergilerini kaldırabileceğini ancak Beijing'in anlaşmaya uyumunu sağlamak için diğerlerinin kalabileceğini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi