ABD süper salıya kilitlendi

05.02.2008 - 09:00 | Son Güncelleme :

ABD, 24 eyaletin birden başkanlık önseçimleri için sandığa gideceği ``Süper Salı``ya, yani bugüne hazırlanıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/349hillaryClinton.jpg

ABD, 24 eyaletin birden başkanlık önseçimleri için sandığa <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349hillaryClinton.jpg" align="right" vspace="5">gideceği ``Süper Salı``ya, yani bugüne hazırlanıyor. Demokrat Parti`nin iki adayı Hillary Clinton ve Barack Obama arasında zorlu bir mücadele sürüyor.

CNNTURK

Süper Salı diye adlandırılan önseçimler, ülkenin 50 eyaletinden 24`ünde bugün yapılıyor.
 
Demokrat Parti, 22 eyalet ve bir bölgede önseçim yaparken, Cumhuriyetçi Parti`nin önseçimleri 21 eyalette gerçekleşecek.
 
ABD`de önümüzdeki kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar için geri sayım sürüyor.
 
Başkan adaylarının belirlenmesinde büyük rol oynayacak olan bugünkü önseçimleri öncesinde Demokrat adaylar; Clinton ile Obama arasında başabaş bir mücadele yaşanıyor.
 
ABC televizyonu ve Washington Post gazetesinin yaptığı son ankette, Demokrat Parti`de senatör Clinton`un yüzde 47, senatör Obama`nın da yüzde 43 oranında destek aldığı belirlendi.
 
Bununla birlikte, aradaki farkın son haftalara göre giderek kapanmakta olduğu ve iki adaya bugün hemen hemen eşit şans verildiği belirtiliyor.
 
CBS televizyonu ve New York Times`ın anketine göre ise, her iki aday da yüzde 41 oranında desteğe sahip.
 
Cumhuriyetçilerde durum
 
Cumhuriyetçi Parti`de ise son haftalarda parlayan senatör John McCain, rakibi eski vali Mitt Romney`in açık farkla önünde yer aldı. Ankette, McCain`in yüzde 48, Romney`in ise yüzde 24 oranında destek aldığı belirlendi.
 
Bu partide diğer iki aday eski vali Mike Huckabee`ye yüzde 16, milletvekili Ron Paul`a yüzde 7 oranlarında destek geldi.
 
CBS-New York Times anketinde ise oy oranları yüzde 42`ye yüzde 23...
 
Süper salı öncesi Cumhuriyetçi Parti`nin Maine eyaletinde yaptığı ve sembolik olmasının dışında önem taşımayan önseçimi, yüzde 52 oyla Romney kazandı.
Artık gözler bugün yapılacak oylamaya çevrilmiş durumda...
 
Önseçim sonuçlarının, yarın sabah saatlerinde ortaya çıkması bekleniyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi