ABD Savunma Bakanı Gates Ankara`da

28.02.2008 - 09:12 | Son Güncelleme :

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, temaslarda bulunmak üzere Ankara`ya geldi

https://i.bigpara.com/i/55big/349RobertGates.jpg

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, temaslarda bulunmak üzere <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349RobertGates.jpg" align="right" vspace="5">Ankara`ya geldi. Gates`in mesajı, ``Irak`ın kuzeyindeki askeri operasyonun süratle bitirilmesi, bir ya da iki haftadan fazla sürmemesi gerektiği`` olacak.

CNNTURK

Gates, Esenboğa Havaalanı`nda Ankara Vali yardımcısı Ali Bakoğlu, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ve ABD`nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson tarafından karşılandı.
 
Türkiye`den önceki durağı Hindistan`ın Yeni Delhi kentinde konuşan Gates, Türkiye`ye sorunların çözümü için ekonomik ve siyasi girişimlere yönelmesi çağrısında bulunacağını bildirdi.
 
Gates, Türklerin bu operasyonu mümkün olduğunca kısa sürede yapması ve sonra ayrılması çok önemli. Irak`ın egemenliğine önem vermeliler dedi.
 
Bakan Gates, operasyonun süratle bitirilme süresinden kastının aylar değil, bir ya da iki hafta olduğunu ifade etti.
 
Resmi temaslar yarın başlayacak
 
Beş ülkeyi kapsayan tura çıkan ABD Savunma Bakanı Gates`in son durağı Türkiye`deki temasları yarın gerçekleşecek.
 
ABD Savunma Bakanı Gates`in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

ABD`li yetkililer, görüşmelerin gündeminde tüm güvenlik konularının olacağını belirtiyor. Bu kapsamda, terör örgütü PKK`ya karşı yürütülen mücadele, kara harekatı ve ABD ile işbirliği değerlendirilecek.
 
Görüşmede ayrıca, NATO operasyonları da ayrıntılarıyla ele alınacak. ABD, özellikle Afganistan`daki NATO gücünün artırılması ya da mevcut güçlerin `daha riskli bölgelere` kaydırılmasını istiyor.
 
ABD Savunma Bakanı Gates, muhattabı Vecdi Gönül ile ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi