ABD kapısı açıldı sırada 2. fabrika var

08.02.2008 - 10:06 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında üretilen Connect’leri, 2009 yazında ABD’de de satmaya başlayacak. Böylece Ford Otosan, Belçika, Almanya veya İspanya’da üretilecek bir araçtan isim hakkı geliri elde edecek. ABD standartlarına göre yeniden ayarlanan Connect modeli, ABD’de 2.0 litrelik benzinli motor, otomatik vites, özel tamponlar ve çok sayıda bardak tutucu gibi özelliklere sahip oldu. İlk kez 1998 yılında Ford’un Detroit’teki Ar-Ge ve dizayn merkezinde 60 Türk mühendisin de katılımıyla geliştirilen Connect, o dönemde ABD için fazla küçük bulunmuştu. Benzinin galon fiyatının 1 dolar olduğu o yıllarda ABD’li tüketicilerin ilgisi büyük motorlu F serisi araçlara yönelikti. Bu yüzden ABD’deki Ford yöneticileri Connect’i süpermarket arabasına benzetmişler ve “Ne o, süpermarket arabası mı satacağız?” demişlerdi.

ABD’DE TANITIM BAŞLADI

Ford Transit Connect modelinin 2009 yazından itibaren ABD’de satılmaya başlanmasının ardından Kanada ve Latin Amerika pazarlarındaki şansı da zorlanacak. Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, “Dünyada sadece Kocaeli fabrikamızda üretilen bu aracımız dün Amerika’nın yerel saatiyle 13.00’te Chicago Auto Show’da, Ford Motor Company’nin düzenlediği geniş bir basın toplantısında, Amerikan pazarına tanıtıldı. Amerika’ya Türkiye’den ilk kez otomobil ihraç edecek otomotiv şirketi olarak, tüm Ford ile Otosan çalışanları ve şahsım adına büyük gurur duyuyorum” dedi.

ABD’de yakıt ekonomisine ve çevreye önem veren araçların ön plana çıkması,

Connect’e bu ülkenin kapısını açtı. Chicago’daki lansmanda konuşan Ford’un başkan yardımcıları Mark Field ve Derrick Kuzak, Connect’i binek araç tadında, kamyon kadar yük taşıyabilen bir ticari araç olarak tanımladılar. Ekonomik motoru ile çok ekonomik bir fiyata satılacağını da belirten Ford yönetimi, Amerikalıların bu aracı çok seveceğini söylediler.

İKİNCİ FABRİKA ÇÖZÜMÜ

Ford, kısa dönemli büyük talebi karşılamak için, üretimin bir bölümünü Avrupa’daki atıl fabrikalarından birine kaydırmayı planlıyor. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Güçlü, “Üretimin bir kısmının Avrupa’da atıl kapasiteye sahip fabrikaya kaydırılma kararı 2009’da verilecek” dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi