ABD`den Yaşar Holding`e 460 bin dolarlık bağış

01.07.2003 - 08:45 | Son Güncelleme :


Amerikan hükümeti, Yaşar Holding`e Amerika`dan getirilen etçi sığır cinslerinin Türkiye`de üretilmesi amacıyla 460 bin dolar bağışta bulundu. Yaşar Topluluğu şirketlerinden Çamlı Yem Besicilik Sanayi ve Ticaret AŞ Türkiye`de etçi sığır cinsleri üretmek amacıyla, Amerikan firması Run Agra ile bir niyet anlaşması imzaladı.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, `Anlaşma dahilinde Charolais, Angus, Hereford cinsi damızlık etçi sığırlar üreticilere dağıtılacak. Bu sayede kaliteli ve et verimi yüksek ırkları Türkiye`de yaygınlaştıracağız` dedi.

Yaşar, bu proje için hükümetten ve Tarım Bakanlığı`ndan destek istedi.

Üç yıl önce ABD`nin verdiği 30 damızlık sığırdan bugün 110 bin baş etçi sığır elde ettiklerini kaydeden Yaşar, `Bu hayvanların et verimi çok yüksek. Devlete ait sığır üretme çiftliklerde birinci yıl 5 bin, ikinci yıl ise 5 bin daha fazla sığır yetiştireceğiz. Sonraki yıllarda Anadolu Charolais`ı ya da Anadolu Angus`u adıyla kendi ırkımızı yetiştirmeye başlayacağız` dedi.

ABD Büyükelçisi Robert Pearson da, Yaşar Topluluğu ile partner olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. ABD Ticaret Geliştirme Ajansı`nın Türkiye`deki et sığırcılığının durumunu inceleyeceğini kaydeden Pearson, `Proje fizibl olursa Türkiye, 50 milyon dolarlık sığır ihracatı sağlayabilecektir` diye konuştu.


 

Hisse Başarıyla eklendi