ABD`de Tarımda Online Piyasa

27.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Tarım işlemleri yürüten en büyük üç şirket biraraya gelerek, tahıl, çiçek yağı ve yan ürün malları kapsayacak bir online piyasa oluşturacak. Yeni borsanın adı Pradium. Borsa 60 - 90 gün sonra operasyonlara başlıyor.


Kurucu şirketler Archer Daniels Midland, Cargill ve Louis Dreyfus, kimyasal maddeler alanının dev şirketi DuPont ve büyük çiftlik kooperatifi Cenex Harvest States. Pradium başlangıçta nakit ürünler için 9 adet sanal havuz kurmayı planlıyor. Bunlar, mısır, soya fasulyesi ve yan ürünler içerecek. Borsa Maryland eyaletinde yerleşecek ve ticaret futures kontrat planları yapmıyor ama futures piyasalarına link bağlantısı sağlayacak. Pradium`un başına Dan Amstutz getirilecek. Amstutz daha önce Kuzey Amerikan Tahıl İhracat Birliği başkanıydı. İcra başkanlığına ise Rhem Wooten geliyor. Bazı tarım online işlemleri ABD tarım sektöründe daha şimdiden mevcut. Bunlar arasında önde gelen bir şirket CyberCrop.com diğer e - iş girişimlerinde de olduğu gibi, örneğin çiftçilerin kendileri gibi üçüncü tarafların çok büyük oyuncuların sahibi olduğu borsalarda oynayıp oynamayacağına ilişkin bir tartışma var.


Ancak Pradium, operasyonel yönetimi, kurucu yatırımcılardan bütünüyle ayrı tutacağını belirtiyor. Operasyon başkanı Joe Braker Pradium`un işlemler teknolojisinin bu kuruluşu avantaj sağlayacağını belirtiyor. Örneğin bu teknoloji, katılımcıların büyük miktar değişken girebilmesine izin verecek. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


 

Hisse Başarıyla eklendi