ABD beklentilerin altında büyüdü

27.05.2016 - 16:18 | Son Güncelleme :

ABD'de birinci çeyrek GSYH büyümesi yüzde 0.8 ile beklentilerin altında revize edildi.

https://i.bigpara.com/i/55big/20012016_abd_650.jpg

ABD'de daha önce yılın birinci çeyreğinde yüzde 0.5 arttığı açıklanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), bugün revize edilen rakamlara göre yüzde 0.8'e yükselse de beklentilerin altında kaldı. Aynı dönemde çekirdek kişisel tüketim harcamalarındaki (PCE) artış yüzde 2.1 ile beklentilere paralel açıklandı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Reuters anketine katılan ekonomistler, birinci çeyrekte GSYH'deki büyümenin yüzde 0.9'a revize edilmesini, çekirdek PCE'deki artışın ise yüzde 2.1 olarak kalmasını bekliyorlardı. Gelirler açısından bakıldığında geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 1.9 büyüyen ABD ekonomisi, yılın birinci çeyreğinde yüzde 2.2 büyüdü.

Ekonomi güçlenen dolar ve yavaşlayan küresel talepten olumsuz etkilenirken; bunun ihracat büyümesine yarattığı baskı da hissedildi. Aynı zamanda değer kaybeden petrolle beraber kârlılık oranı düşen petrol firmalarının da ekipman harcamalarını azaltması ekonominin beklenenden daha yavaş büyümesine neden oldu.

Bununla beraber son dönemlerde açıklanan Nisan ayı perakende, ihracat, sanayi üretimi, konut başlangıcı ve konut satışları gibi veriler ekonominin hız kazanmış olabileceğine işaret ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi