ABD Bastırıyor

01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Türkiye`nin AB üyeliğini desteklediğini her fırsatta dile getiren Washington yönetimi bu yönde yoğun temaslarda bulunuyor.

ABD, Türkiye`nin AB`ye tam üyelik sürecine verdiği desteği bir kez daha vurgularken, Dışişleri Bakanı Madeleine Albright`ın bu çerçevede yoğun temaslar yaptığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, ``Biz Türkiye`nin AB`ye üyelik sürecini daima destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Bunun çok önemli bir süreç olduğunu düşünüyoruz.`` dedi.

Boucher, hafta başında Viyana`da yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları toplantısında, Albright`ın Türkiye`nin AB`ye üyelik süreciyle ilgili yoğun temaslar yaptığını vurguladı.

Avrupalılarla temastayız

Sözcü Boucher, açıklamasına devamla şöyle dedi: ``Albright, Viyana`da hem Dışişleri Bakanı İsmail Cem, hem de Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile bu konuyu görüştü. Albright, diğer Avrupalı dışişleri bakanları ile de, Türkiye`nin statüsünü, Türkiye`ye nasıl yaklaşıldığını ve bu sürecin nasıl daha ileriye götürülebileceğini ele aldı. Amerikan hükümeti olarak, büyükelçiliklerimiz ve diğer bütün iletişim yöntemleriyle bu konuda pek çok Avrupalı ile temastayız. Zaten Türkiye`nin AB üyeliğine bizim genel desteğimizin çok iyi bilindiğini düşünüyorum.`` (ZAMAN)
 

Hisse Başarıyla eklendi