AB milli takımı kuralım

27.12.2004 - 09:17 | Son Güncelleme :


Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, AB ile gelinen noktada sadece Kıbrıs meselesini gündemde tutmanın doğru olmadığını savunurken, ‘Yapmamız gereken bu işin milli takımını kurmak ve yapmamız gereken asıl işlere odaklanmak’ dedi.

Milli Takım’ın başarısında Alman teknik direktör Derwall’in önemli bir etkisi olduğunu hatırlatan Çağlayan, ‘Biz de oluşturacağımız milli takıma, gerekirse transfer yapalım. Müzakerecilerin deneyimlerinden yararlanalım’ dedi.

Bugün akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan ile bir görüşme yapacak olan ASO Başkanı Çağlayan, AB konusunun Kıbrıs meselesine odaklanmasının doğru olmadığı görüşünde. ‘Kıbrıs konusunu devamlı gündemde tuttuğumuz zaman işin aslını gözden kaçırabiliriz. Kıbrıs meselesi tek başına bizim AB’ne girişimizin ya da müzakere başlangıcının tek şartı değil’ değil diyen Çağlayan, bu konuda şunları söyledi:

‘Kıbrıs meselesi bu işin olmazsa olmazı değil. Türkiye bu konuda samimiyet sınavını kazanmış olmasına rağmen getirip, getirip Kıbrıs meselesini ortaya koymamıza gerek yok. Üstelik meselesinin tek çözümünün Türk tarafında olmadığı da ortaya çıkmış. Gelmiş olduğumuz noktayı iyi yönetmek zorundayız. AB müzakerelerinin 31 maddesi içinde ‘Kıbrıs meselesi çözülmeden bu iş olmaz’ diye bir başlık yok. Bizim öncelikle önümüzdeki 31 başlığa odaklanmamız lazım. AB konusunda gelmiş olduğumuz nokta çok önemli. Bu noktayı iyi değerlendirelim.’
 

Hisse Başarıyla eklendi