AB bugün enerji tedbirlerini açıklayacak

14.09.2022 - 07:36 | Son Güncelleme :

Avrupa Birliği bu kışı doğal gazsız geçirme ihtimaline karşı kendini koruyabilmek için tedbirlerini açıklayacak. Bugün yapılacak açıklamayla enerji fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmesi bekleniyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/abenerjii.jpg

Avrupa Birliği zor bir kış geçirecek. Rusya tarafından teknik arıza nedeniyle doğal gaz akışı durdu. Doğal gaz depolarını yeteri kadar dolduramayan AB ülkeleri bu kışı soğukta geçirebilir.

Bundan dolayı AB enerji fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek için bir dizi tedbir aldı.

ENERJİ ŞİRKETLERİNE ŞOK

AB, enerji şirketlerinin elde ettikleri aşırı kârların vergilendirilmesini ve AB genelinde elektrik kullanımının azaltılmasına yönelik tedbirleri içerek planlar bugün açıklanacak.

DOĞAL GAZ DIŞI ELEKTRİK ÜRETENLERE VERGİ

Haberin Devamı

Doğal gaz dışındaki kaynaklardan enerji üreten şirketlerin gelirlerinde artış yaşanması halinde vergi dilimlerinin artırılması ve bu sayede işletme ve hanelerin enerji faturalarına finansman sağlanması bekleniyor.

RÜZGAR, GÜNEŞ VE NÜKLEER SANTRALE FİYAT SINIRI

Rüzgar, güneş ve nükleer santrallerde üretilen elektriğin megawatt saat başına ücretin 180 euroyla sınırlandırılması maddesi de önlemler arasında bulunuyor. Böylece doğal gaz dışındaki kaynaklardan elde edilen elektriğin fiyatının düşmesi hedefleniyor.

PETROL ŞİRKETLERİNE “KATKI” MADDESİ

Petrol, gaz ve rafineri şirketleri 2022 yılındaki elde ettikleri kârların vergilendirilebilir fazlalarının yüzde 33’ünü dayanışma katkısı olarak hükümete vermeleri istenecek.

YÜZDE 5 KESİNTİ OLABİLİR

Haberin Devamı

AB üyesi ülkelerin elektrik tüketiminin en yüksek olduğu saatlerde yüzde 5 oranında kısması zorunlu hedef olarak ortaya konacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi