9 trilyonluk malikaneyi 3.3 trilyona aldı

19.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Sümerbank`a Yurtbank`ın alacakları karşılığında devredilen ve değeri 10 trilyon liraya yaklaşan Altunizade`deki süperlüks bir malikáne, kriz ortamında 3 trilyon 350 milyar (2.8 milyon dolar) liraya alıcı buldu. Ekspertiz değeri olan 3 trilyon 332 milyar liranın 18 milyar lira üzerinde teklif veren ve isminin açıklanmasını istemeyen alıcı, krizi ve hacizi çok iyi değerlendirmiş oldu. Çünkü satınaldığı malikáne 9 bin 31 metrekarelik bir arsa içinde bulunuyor. Emlakçılar, Altunizade`de bu kadar büyük bir arsa içinde 2 bin 150 metrekare kullanım alanına sahip 11 oda, 3 salon, 5 banyo-tuvalet, 3 mutfak, sauna ve Türk hamamı bulunan malikánenin normal şartlarda 7-8 milyon dolara (8.4-9.6 trilyon lira) satılabileceğini bildiriyor.


Bu durumda malikaneyi satın alan şahıs en kötü ihtimalle 1 koyup 3 almış oldu. Krizden önce Altunizade-Çamlıca civarında site içinde villalar 2-3 milyon dolara satılıyordu.


Önceki gün düzenlenen müzayedede gazetecilere sadece sanayici olduğunu söyleyen ve `Kimya Teknik` adlı firmanın sahibi olduğu belirtilen meçhul alıcı 032 bayrak numarası ile müzayedeye katılmıştı. İsmi gizli şahsın satın aldığı malikane Mustafa Şahin`in Yurtbank`a olan borçlarına karşılık haczedildi ve bu banka da Sümerbank bünyesine katıldığı için Sümerbank tarafından müzayede ile satıldı.


SATIŞ SÜRECEK
Pazar günkü müzayedelerde Sümerbank`ta toplanan Egebank, Bankkapital, Yaşarbank, Yurtbank, Ulusalbank`ın 106 parça gayrimankulünden 105`i alıcı buldu. Önümüzdeki günlerde bankaların diğer illerde bulunan gayrimenkulleri de satışa çıkarılacak. Sümerbank`a en çok gayrimenkul Yaşarbank ve Egebank`tan geldi. Sümerbank satışlar tamamlandığında toplam 650 adet gayrimenkulü satmış olacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi