9 Aylık Karını Artırdı

22.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Global Menkul Değerler, yılın dokuz aylık döneminde geçen yılın aynı dönemindeki 347 milyar 8 milyon lira olan net dönem karını, 12 trilyon 9 milyar liraya çıkardığını açıkladı. Kar artışının son üç ay içinde gerçekleştirilen halka arzlar ve danışmanlık hizmetlerinden elde edildiğini belirten Global Menkul Değerler yetkilileri, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“İMKB’de yaşanan göreceli durgunluğa ve belirsizliğe rağmen şirketimiz gerçekleştirdiği halka arzlar ve danışmanlık hizmetlerinden elde ettiğimiz kazançlar sayesinde net karımız, son çeyrekte 4.3 trilyon lira artı.” İMKB’de günlük işlem hacminin yılın ilk yarısına göre neredeyse yarı yarıya düştüğü üçüncü çeyrekte, Global Menkul Değerler’in gelir unsurlarını aracılık komisyonlarına bağlı kalmadan çeşitlendirdiğini kaydeden yetkililer, “Daha çok bireysel müşteriye ulaşmak amacıyla 60 tasarruf danışmanının eğitim çalışmaları tamamlandı. Türkiye’nin stratejik 11 noktasında kurulacak şube ve irtibat büroları için yatırımlara başladık.”

Yetkililer operasyonda sağlanan gelişmelerle nakit yönetiminde uygulanan istikrarlı politikaların da üçüncü çeyrek karlılığında etkili olduğunu sözlerine ekledi. (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi