600 bin konut lazım

11.07.2008 - 15:27 | Son Güncelleme :

Her yıl 600 bin konuta ihtiyaç var

https://i.bigpara.com/i/55big/heryıl.jpg

Emre Çamlıbel, Türkiye’de 10 yıl içinde, her yıl 600 bin yeni konut ihtiyacının doğacağını ancak konut ihtiyacı olanların sadece yüzde 20’sinin satın alma gücü olduğunu söyledi.

İstanbul’da Ceylan Intercontinental Hotel’de, düzenlenen, 17. Yıllık Uluslararası AREUEA (Amerikan Gayrimenkul ve Kentsel Ekonomi Birliği) Konferansı’nda bir konuşma yapan Soyak Holding CEO Vekili ve Gayrimenkul Grup Başkanı Emre Çamlıbel, ayrıca Haziran 2008’de sonuçları ilk kez duyurulan ve GYODER adına `Affordable Housing Institute` tarafından ve birçok kuruluşun katkılarıyla hazırlanan `Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri` araştırması sonuçlarını katılımcılar ile paylaştı. Çamlıbel, Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içinde, her yıl 600 bin yeni konut ihtiyacının doğacağını ve ekonomik nedenlerden ötürü, konut ihtiyacı olanların sadece yüzde 20’sinin satın alma gücü olduğunu belirtti.

Çamlıbel konuşmasını, dar gelirli kesimin konut sahibi olmasına yönelik çözüm önerilerini içeren araştırma raporunun sonuçlarını açıklayarak sürdürdü. Çamlıbel, buna göre, Türkiye’de düşük gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için ciddi politikalar izlenmesi gerektiğini belirterek, “Devlet talebi karşılama konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor” diye konuştu. Konuşmasında, menkul kıymetleştirme ve yeni mortgage yasası konularına da değinen Çamlıbel, ikincil pazarların aktive olması gerektiği ve daha fazla nakite ihtiyaç olduğunu söyledi.

Araştırma raporunun diğer önemli sonuçlarını ise artmakta olan şehir nüfusu ve dar gelirliler için konut arazisi ihtiyacının oluşturduğunu belirten Emre Çamlıbel, buna göre, yasa dışı yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini ve uygulamaya yönelik kiralama programlarının oluşturulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Çamlıbel, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe büyük bir potansiyel olduğunu ve sektörün büyük bölümünün yaşam alanlarını kapsadığını belirterek sözlerini sona erdirdi.

(MİLLİYET)










 












 

 

Hisse Başarıyla eklendi