6 milyar dolar geliyor

03.07.2007 - 17:05 | Son Güncelleme :

Babacan, DB ile yeni bir ortaklık stratejisi için görüşüldüğünü ve bu çerçevede 6 milyar dolarlık yeni bir kredinin söz konusu olduğunu açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/alibabacan.jpg" align="right" vspace="5">Ali Babacan, olağanüstü bir gelişme olmadığı sürece, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını, Dünya Bankası ile 2008-2011 dönemini kapsayacak yeni bir ortaklık stratejisi için görüşüldüğünü ve bu çerçevede 6 milyar dolarlık yeni bir kredinin söz konusu olduğunu açıkladı.

HÜRRİYET

Babacan, Hazine’de dün düzenlediği basın toplantısında, yapısal reform çalışmalarını anlattı, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

YENİ ORTAKLIK STRATEJİSİ:

Dünya Bankası ile ’ülke destek stratejisi’ yerine ’yeni ülke ortaklık stratejisi’ adı altında görüşmeleri sürdürdüklerini anlatan Bakan Babacan, 2008-2011 yıllarını kapsayacak stratejinin öncelikli alanlarını, ’rekabet gücünün, istihdamın artırılması, beşeri ve sosyal kalkınma, kamu hizmetlerinin etkinliğinin yükseltilmesi, bölgesel kalkınma, çevre ile ilgili standartların yükseltilmesi ve enerjinin’ oluşturduğunu kaydetti. Yeni ülke ortaklık stratejisi kapsamında ikinci kamu sektörü kalkınma politikası reform paketi ile ikinci rekabet ve istihdam amaçlı kalkınma politikası reform paketi üzerinde çalışmalara devam edeceklerini belirten Babacan, bu reform paketleri için Dünya Bankası’ndan 6 milyar dolarlık finansman sağlanmasının söz konusu olduğunu bildirdi.

ALTYAPIYA 3.5 MİLYAR DOLAR:

Babacan, Dünya Bankası ile geçtiğimiz hafta varılan anlaşma sonucu 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere üç ayrı programla yapısal reformların başladığını anımsattı. Babacan bu kapsamda 3.5 milyar dolarlık kredi paketi başlatıldığını kaydederek, bunlar arasında enerji, doğalgaz, KOBİ’ler gibi birçok alanda projelerin bulunduğunu belirtti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi