50 bin ton buğdayı tarla faresi yedi

15.07.2014 - 15:23 | Son Güncelleme :

Hiç biçerdöverin girmediği yerler var

https://i.bigpara.com/i/55big/bugday_tarim_650_6.jpg

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/bugday_tarim_650.jpg">

Balıkesir'de bu yıl sayıları aşırı yükselen tarla fareleri yüzünden buğday üretimindeki zararın yüzde 10'un üzerine çıktığı bildirildi.

Balıkesir'de bu yıl sayıları aşırı yükselen tarla fareleri yüzünden buğday üretimindeki zararın yüzde 10'un üzerine çıktığı bildirildi. Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Bu yıl 400 bin ton beklediğimiz Balıkesir'de 350 bin ton buğday ancak çıkar.

50 bin tonunu tarla fareleri yedi diye konuştu.
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat, buğday ekonomik değerini yitirmeden birkaç yıl öncesine kadar Balıkesir'de yaklaşık 200 bin hektarlık alanda 650 bin ton civarı üretim yapıldığını söyledi.

Çiftçinin buğdaydan birçok ihtiyacını karşılayabildiği dönemlerin geride kaldığını ifade eden Sözat, bu yüzden ekim alanlarının daraldığını, il genelindeki üretimin 400 bin tonlara gerilediğini anlattı.

Toplu mücadele yapılmadı

Bu yıl iklimin dışında tarla farelerinin büyük çapta zarara yol açtığına dikkati çeken Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat, şöyle devam etti: Fare hasarı, nisandan beri devam ediyor. Çiftçimiz bu noktada biraz gevşek davrandı. Toplu mücadele gibi bir uygulamaya girmedi.

Ben atıyorum tarlama fare zehrini, eğer siz atmamışsanız sizdeki fare bana gelebiliyor. Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat, bazı yerlerde yüzde 100 olmak üzere Balıkesir genelinde tarla farelerinin yol açtığı ortalama zararın yüzde 10'un üzerinde olduğunu belirterek, Hiç biçerdöverin girmediği yerler var. Bu yıl 400 bin ton beklediğimiz Balıkesir'de 350 bin ton buğday ancak çıkar. 50 bin tonunu tarla fareleri yedi diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi