5 yıldızlı banka

04.07.2003 - 09:26 | Son Güncelleme :


Portekiz`in dev finans kuruluşu BCP`nin Türkiye yatırımı BankEuropa faaliyete geçti. Banka, `5 yıldızlı bankacılık` konseptiyle ilk aşamada sadece üst gelir grubuna finansal hizmet vermeyi hedefliyor

Portekiz`in en büyük ve Avrupa`nın ilk 10 bankası arasına giren Banco Commercial Portugues (BCP), BankEuropa ile Türk bankacılık sektörüne giriyor. BankEuropa, BCP`in Polonya, Yunanistan, Portekiz gibi potansiyel gelişen ülkelerde uyguladığı stratejiyi takip ederek, Türkiye`de öncelikle üst gelir grubuna hitap edecek.

`5 yıldızlı bankacılık BankEuropa ile Türkiye`de` sloganıyla tanıtımına başlanan yeni bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, `BankEuropa Rolls Royce olarak başlıyor. Ama zaman içinde ürün gamıyla tüm müşterilerle kucaklaşacağız` dedi.

235 bin aileye yöneleceğiz

BCP Group Yönetim Kurulu Üyesi ve BankEuropa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fransisco de Lacerda, BCP deneyimine uygun ve bankacılık operasyonları yapabilecekleri potansiyeli yüksek pazarlara yatırımda bulunduklarını belirterek, `Avrupa`nın en önemli bankalarından biri olmak istiyoruz. Büyümek için pek çok Portekiz bankasının yaptığı gibi Latin Amerika`ya gitmedik. Avrupa bölgesinde gelişmeyi planlıyoruz` diye konuştu. BankEuropa Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Genç de, bugün için 3 büyük şehirde gelirleri 40-60 bin Euro arasında olan 235 bin aileye yöneleceklerini açıkladı. BankEuropa, BCP`nin Yunanistan`daki uzantısı Novabank`ın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF)`ndan 2002`de satın aldığı Sitebank`ın yeniden yapılandırılmasından doğdu. Banka, 10`u İstanbul`da, biri Ankara ve İzmir`de toplam 12 şubeyle hizmet verecek.


 

Hisse Başarıyla eklendi