5 Saatin Bedeli 362 Trilyon Lira

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Alsim Alarko-İspanyol OHL, İstanbul-Ankara arasını 7.5 saatten 2.5 saate indiren hızlı tren hattını 362 trilyon liraya yapacak.



İstanbul arasını 2.5 saate indirecek olan hızlı tren projesi nihayet gerçek oluyor. Alsim Alarko ve İspanyol Obrascon Huarte Laun SA. Agrupacion Guinovart Obras Services Hispanio SA (OHL) konsorsiyumunun 2003 ortasında bitirmeyi planladığı proje, trenle Ankara-İstanbul yolculuğunu 5 saat kısaltıyor. Alarko Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, projenin sözleşmesini bir ay içinde imzalayacaklarını belirtti. Yavrucu, projenin finansmanının hazır olduğunu, bu konuda herhangi bir sorun yaşamayacaklarını ifade etti. 350 kilometrelik yolun, elektrifikasyon dahil bütün altyapı çalışmalarının Alarko Alsim-OHL konsorsiyumu tarafından gerçekleştirileceğine işaret eden Yavrucu, sözlerini şöyle sürdürdü:



Kredi görüşmelerinin tamamlanması 2001 yılı başını bulur. 437 milyon euroluk kredinin tamamını biz getiriyoruz. Önemli bir kısmı ucuz ve uzun vadeli kredi. 30 yıl vadeli olanı, İspanyol hükümeti tahsis etti. Bir kısmı İspanyol Exim kredisi, çok az kısmı da bankalardan gelecek. Kaynak konusunda hiçbir problem yok. Herhangi bir sorun sözkonusu olmayacak. Öngörülen zamanda başlayıp 30 ay, hatta daha önce de bitirebileceğiz.


EN DÜŞÜK TEKLİF;

Yavrucu, ihaleye Limak, Tekfen ve Hazinedaroğlu`nun da katıldığını ama en düşük teklifi verdikleri için kendilerinin çağrıldığını belirterek, Bizim maliyetimiz en düşük olandı. Önemli olan kredinin maliyeti diye konuştu. OHL`nin İspanya`nın demiryollları konusunda son derece uzman, en büyük firması olduğuna dikkat çeken Yavrucu, projenin trenler hariç bütün işlerini kendilerinin yapacağını söyledi.
(SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi