5 milyon TOBB`lu 1 işçi alsa işsizlik kalmaz

31.07.2003 - 08:48 | Son Güncelleme :


Başbakan Erdoğan, TOBB`un her bir üyesinin bir işçi alması halinde 5 milyon kişiye iş sağlanacağını belirterek, `Biz de bunun için tasarılarla adım atarız` dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 40. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Odalar Borsalar Birliği`nin (TOBB) 5 milyonluk çok geniş bir tabanı bulunduğunu belirterek, Herbiriniz yanınıza birer kişi alsanız, o zaman resmi işsiz çözümünü halletmiş oluyoruz dedi. Erdoğan, Gelin bunu beraber halledelim. Tasarılarda vesairede bazı adımlar biz de atarız diye konuştu.
Erdoğan, İKV Genel Kurulu`nun ardından da İstanbul`da yatırım yapmak isteyen Malezyalı işadamlarına helikopterle kenti havadan gezdirdi. Bir gazetecinin, Malezyalılar İstanbul`da yatırım yapmayı mı düşünüyorlar, böyle bir proje mi var? sorusu üzerine Erdoğan, Yap - işlet - devret veya yap - işlet sistemiyle ilgili böyle bir talepleri var. Böyle bir yatırımı onlara yaptırabilirsek ülkemiz için iyi bir kazanç olacağına inanıyorum dedi.


`Gece 3`e kadar TV`den takip ettim`
Sermaye düşmanlığına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, Baştan beri biz bu anlayışla yürüyoruz. Dün gece 3`e kadar ben televizyonu izledim Meclis`ten ayrıldıktan sonra. Niye? Bakayım Meclis`teki arkadaşlarım işi takip ediyor mu etmiyor mu? Niye? Şu kambiyo rejimini halledelim. Bu hassasiyetleri biz sadece bunun için gösteriyoruz dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi