5 milyar sınırı kimseyi tatmin etmedi

29.07.2003 - 12:07 | Son Güncelleme :


Kayıtdışı ekonomiyle mücadele amacıyla 1 Ağustos tarihinden itibaren 5 milyar lirayı aşan bütün ödemelerin bankalar ya da özel finans kurumları aracılığıyla yapılacakolması, açlık sınırının altında gelir beyan eden kuyumcularda tedirginliğe neden oldu.

İstanbul Kuyumcu Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, yeni uygulamadan sektörün rahatsız olduğunu belirterek, ´´Bu, biraz daha bizim sektörü kayıtdışına itecekmiş gibi içimizde korku var´´ dedi.

Özellikle 5 milyar liralık limiti düşük bulduklarını bildiren Kameroğlu, bunun en asgari 10 katı limit olması gerektiğini ifade etti. Kameroğlu, şunları kaydetti: ´´Bu uygulamadan sektör rahatsız. Bu muhakkak olacak ama limitin epey yüksek olması lazım. Aksi takdirde kayıtdışına kaçış olacak. Şimdi devamlı bankalara gir çık, gir çık...Özellikle bizim sektörde bankanın eşiğinden girmemiş, bankayla işi olmamış insanlar var. İçimizde insanları kayıt altına almak yatıyor ise bazı zorlamalarla insanları kayıtdışına itmeyelim. Bir bankaya para yatır, para çek bunun stresine girmemem lazım. Bu uygulama, kuyumculuk sektörüne uygun değil.´´ Alaattin Kameroğlu, uygulamanın zamanının da yanlış olduğunu öne sürerek,uygulamanın erken başladığını, Türkiye´de enflasyon muhasebesi iyice oturduktan sonra uygulamanın başlaması halinde daha sağlıklı olacağını savundu.
 

Hisse Başarıyla eklendi