4 Sabancı, teknoda `En ucuz biziz` dedi

26.07.2007 - 10:39 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Esas Holding`in İngiliz elektronik mağazacılık devi Dixons ile Türkiye`de ortak yatırım yaptığı Elektro World mağazalarının ilki 24 Ağustos`ta Bursa`da açılacak. İkinci mağazasını Konya`da açacak olan Elektro World, yıl sonuna kadar 10 milyon euro yatırımla İstanbul`da iki, Ankara`da bir mağaza daha açacak.
Yüzde 60`ı Dixons`a, yüzde 20`si Esas Holding`e yüzde 20`si de Odesa şirketine ait Elektro World yönetimi İngilizlerle Türkler arasında yarı yarıya paylaşılıyor. Yönetim Kurulu`nda Ali Sabancı`yla birlikte Ömer Sabancı, Emine Kamışlı ve Demir Sabancı da yer alacak. Ayrıca şirketin başındaki isim de Teknosa`dan transfer olan bir isim.

`Herkes rakibimiz`

Mağazalarında `en ucuz fiyat` stratejisini uygulayacaklarını söyleyen Elektro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Sadece Teknosa`yı değil, tüketicinin cebinden para alan herkesi rakip olarak görüyoruz dedi.
Şahin Alışveriş merkezlerinde büyümek istiyoruz. Bu nedenle yer bulmak zor oluyor. İstanbul`da bizim yapımıza uygun büyük arsalar bulursak kendi mağazalarımızı yapacağız. Mağazalarımızda sattığımız ürününün piyasa fiyatı 100 ile 150 YTL arasında ise biz en fazla 100 YTL`ye satacağız dedi.
İstanbul`da Bakırköy ve Esentepe`de ilk mağazalarını açacaklarını söyleyen Şahin, şöyle konuştu: Diyarbakır`a, Mersin`e gideceğiz. Nüfusu 1 milyonun üzerindeki iller önceliğimiz. Türkiye`den ürün alacağız. Bulamadığımızı ithal edeceğiz. En iyi fiyat, en geniş ürün çeşidi bizde olacak.

 Dixons`ın hedefi, 5 yılda 50 mağaza

Önümüzdeki 5 yıl içinde 50 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Avrupa`nın önde gelen elektrikli ürünler perakendecilik grubu Dixons Stores Group International, Avrupa`da 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Dixons 2006 yılını 16 milyar dolar ciro, 600 milyon dolar kârla kapattı. 27 ülkede internetten satış yapan şirket Türkiye`de
bu işi düşünmüyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi