4 büyükler Frankfurt'ta buluştu! Piyasalara ne mesaj verdiler?

14.11.2017 - 15:40 | Son Güncelleme :

4 büyük merkez bankasının başkanları, kamu ve piyasalar ile nasıl iletişim kurması gerektiğine odaklandı.

https://i.bigpara.com/i/55big/janet_yellen.JPG

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bugün Frankfurt'ta düzenlenen, "Politikanın kalbinde: Merkez bankası iletişiminde mücadeleler ve fırsatlar" temalı konferansta buluştu.

YELLEN: FED KAFA KARIŞTIRICI OLABİLİYOR

Haberin Devamı

Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, çok sayıda ABD Merkez Bankası yetkilisinin kamu ile iletişiminin kafa karıştırıcı olabildiğini ancak görüş çeşitliliğinin FOMC'nin güçlü taraflarından biri olduğunu dile getirdi.

Yellen, Fed'in her ileriye dönük yönlendirmesinin ekonomik görünüme bağlı olması gerektiğini vurguladı. Başkan ayrıca piyasaları bilanço planlarına hazırlamanın da önemli olduğunu ifade etti.

DRAGHİ: SÖZLÜ YÖNLENDİRME POLİTİKA ARACI OLDU

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, "AMB sözlü yönlendirmeyi kullanmaya başladığı zaman, amaç proaktif (önceden harekete geçme) değil, korumacı olmasıydı. Ve bunu başardı. O dönemde herkesin beklentilerinin ve herkesin değerlendirmesinin aksini başardı. O dönemde, miktarsal olarak ya da zaman bakımından iyi belirlenmemiş böylesine geniş bir sözlü yönlendirmenin, onu etkisiz kılacağı söyleniyordu" dedi.

Draghi, "Başarısı kanıtlanmış bir para politikası aracını neden bir kenara bırakalım ki" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AMB Başkanı, "Sözlü yönlendirmenin değişik kısımlarının (bir tarafta faiz ve diğer tarafta varlık alımları) sinerji içinde hareket edeceği ve böylelikle her birinin diğerinin etkisini çoğaltabileceği bir çerçeve formülle ettik" dedi.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi