4 Büyük Bankadan 1 Milyar $`lık Destek

07.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası, hükümetin Dövizinizi Merkez Bankası`nda tutun. Likidite yaratılsın, faiz ateşi sönsün önerisini kabul etti.

Malİ piyasalarda yaşanan krizi aşmak için dün IMF ile anlaşmaya varıldığını açıklayan hükümet, bankacılık sisteminin 4 büyükleri olarak adlandırılan Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası`ndan da destek istedi.

ZİRVE YAPILDI

Önceki akşam Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan`ın başkanlığında yapılan ve Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, BDDK Başkanı Zekeriya Temizel`in yanı sıra 4 büyük bankanın sahip ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, hükümet kanadı, piyasaları TL açısından rahatlatma operasyonuna katkı sağlamayı başardı.

Merkez Bankası`nın, döviz karşılığı TL yarattığı hatırlatılan toplantıda, hızlı rezerv erimesinin ciddi likidite sıkışıklığı ve faiz baskısı yarattığı belirtildi ve faiz ateşinin söndürülmesi için IMF desteğinin açıklandığı gün büyüklerin de devreye girmesi gerektiği ifade edildi. 4 bankadan 250`şer milyon doları Merkez Bankası`nda tutmaları istendi ancak bu konuda bir baskı olmadı.

1 milyar doların Merkez Bankası`na gelmesi ile sisteme likidite yaratılabileceği, IMF açıklamasının yaratacağı olumlu psikolojik hava ile piyasaların beklenenden hızlı iyileşme dönemine gireceği bankacılara açıklandı. Hükümetin bu önerisi üzerine büyüklerin öncülüğünde Merkez Bankası`na dün yaklaşık 450 milyon dolar döviz girişi oldu. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi