3M de Türkiye`ye Yerleşti

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




3M Türkiye aşamalı olarak gerçekleştirdiği yatırım projesi çerçevesinde 6 milyon dolarlık yatırımla Çerkezköy`de ilk 3M fabrikasını açtı.

3M (Minnesota Minnig and Manufucturung Co) Türkiye`de yatırım ataklarını sürdürüyor. Türkiye`de faaliyetlerine 1982 yılında Orta Doğu Birimine bağlı bir irtibat bürosu olarak başlayan 3M Türkiye aşamalı olarak gerçekleştirdiği yatırım projesi çerçevesinde Çerkezköy`de ilk 3M Türkiye fabrikasını açtı. 3M Türkiye fabrikasının açılış töreninde konuşan 3M Türkiye Genel Müdürü, Frede Erik Pedersen, Türkiye`nin hızla gelişen ve büyük bir potansiyele sahip, uluslararası bir pazar olduğunu söyledi. Türkiye`nin giderek güçlenen ekonomisi ve istikrarlı siyasi profili ile Türk pazarının pekçok yeni firma tarafından cazip bir hale geldiğini belirten Pedersen `1902 yılından bu yana, sürekli olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını yanıtlayan yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmek, bizim öncelikli listemizde ilk sırayı almaktadır. Tüm dünyadaki faaliyetlerimizde olduğu gibi Türkiye`de de 3M, pazar ihtiyaçlarını yanıtlayan ve müşteri beklentilerini tatmin eden ürünlerin sunum ve satışında ön saflarda yeralmaktadır` dedi.

`Türkiye fırsatlar ülkesi`

3M Avrupa Başkanı Edoardo Pieruzzi ise Türkiye`nin, dünyanın en hızlı gelişen pazarlarından biri olduğunu ve diğer Avrupa ülkeleri için de önemli bir ticari ortak olduğunu söyledi. Türkiye`nin sadece coğrafi konumu itibari ile değil bölgede gösterdiği ticari faaliyetleri ile de önemli bir dünya merkezi olduğunu ifade eden Pierruzzi konuşmasına şöyle devam etti; `Global ve bölgesel gelişme açısından, Türkiye, ulusal çevrelerce hayati önem taşıyan bir ortak olarak değerlendiriliyor.

3M olarak bizlerde, gelişen ekonomik ilerleme ve yatırımlar açısından Türkiye`nin bölgesel bir köprü görevi üstlendiği inancını paylaşıyoruz. Türkiye fırsatlar ülkesi, yeterli ekonomik düzeyi yakalama konusundaki üstün potansiyeli ile yerel üretim mutlak suretle bu potansiyeli geliştirecek. Gerek Türkiye gerekse 3M için daha bir çok ekonomik fırsat yaratacaktır.`

Avrupa ve Orta Doğu`nun ihracat üssü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösterecek olan fabrika, 6 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edildi. 3M`in aşamalı yatırım projesini ilk ayağı olan fabrikada, ilk etapta Scoth Brite ürünleri ve aşındırıcı bantlar üretilecek. 4.200 metrekare kapalı alana sahip olan ve toplam 59.375 metrekare alan üzerine kurulan 3M Türkiye fabrikası başlangıç olarak 50 kişiye iş olanağı sağlıyor. 3M`in Avrupa ve Orta Doğu ihracat üssü olarak nitelendirilen 3M Türkiye fabrikasında, üretimi genişletme planları doğrultusunda orta ve uzun vadeli dönemde, 3M`in faaliyet gösterdiği diğer alanlara yönelik yatırımlar gerçekleştirilecek.(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi