3 yıl önce batacak denen İrlanda, ABD'den ucuza borçlanacak

07.06.2014 - 10:13 | Son Güncelleme :

Avrupa borç krizi sırasında en ağır hasarı alan ülkelerden biri olan İrlanda'nın 10 yıllık tahvil faizleri, ABD'ninkilerin altına indi

https://i.bigpara.com/i/55big/irlanda.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/irlanda.jpg">

Avrupa borç krizi sırasında en ağır hasarı alan ülkelerden biri olan İrlanda'nın 10 yıllık tahvil faizleri, ABD'ninkilerin altına indi.

İrlanda'nın 10 yıllık tahvil faizleri haftaiçinde 2,45'in altına geriledi. ABD 10 yıllıkları ise haftayı yüzde 2,59 ile kapadı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's dün İrlanda'nın notunu BBB+'dan A-'ye yükseltti, öngörüsünü ise "pozitif" olarak belirledi.

İrlanda'nın tahvil faizleri tam 3 yıl önce yüzde 14'ü aştı. ABD'de patlak veren mortgage krizinin Avrupa'ya sıçramasıyla İrlanda bankalarının batacağına dair endişeler arttı.

O dönem İrlanda 67 milyar euroluk kurtarma paketini kabul etmek zorunda kalmıştı. Kurtarma paketinin ağır şartlarına halk itiraz etmişti.

##$HABER_938936$##

Ancak geçen 3 yılda ülke kurtarma paketinden çıktı ve tekrar piyasalardan borçlanmaya başladı.

İSPANYA VE İTALYA'DA FAİZLER REKOR DÜŞÜK SEVİYELERDE

İspanya tahvil faizleri de hafta içinde rekor düşük seviyelere geriledi. Cuma günü 10 yıllıkların faizi yüzde 2,61'e kadar gerilerken, haftayı yüzde 2,64'ten kapadı.

İtalya'da da faizler benzer şekilde tarihinin en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Cuma günü İtalya 10 yıllıkları 2,72'ye kadar geriledikten sonra haftayı 2,76'dan kapadı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Tahvil_italya_ispanya.png">

 

Hisse Başarıyla eklendi