3. Sürdürülebilir Finans Forumu gerçekleştirildi

15.05.2015 - 11:27 | Son Güncelleme :

5 Mayıs 2015 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilen III. Sürdürülebilir Finans Forumu’nda, sürdürülebilir iş modelleri konusunda liderlik göstermenin ve uzun vadeli bakış açısının önemine değinildi

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_finans_forumu.jpg

OECD Kurumsal İşler Başkanı Mats Isaksson’un ana konuşmacı olarak yer aldığı Forum’da, “Finans Sektöründe Sürdürülebilirliğin Anaakım Hale Gelmesi için Araçlar ve Girişimler”, “İklim Değişikliği: Beklentiler ve Yol Haritası” ve “Su: Sosyal ve Çevresel Fırsatlar” başlıklı 3 ayrı panel düzenlendi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mustafa Kemal Yılmaz’ın da konuşmacı olarak katıldığı “Finans Sektöründe Sürdürülebilirliğin Anaakım Hale Gelmesi için Araçlar ve Girişimler” isimli panelde, sürdürülebilirliğin yaygınlaştırılması konusunda finans sektörünün üstlendiği kaldıraç görevine değinilirken, borsaların öncü ve itici gücüne de  vurgu yapıldı. Sürdürülebilirlik Endeksinin, global alandaki iş hacmini ve yatırımcı ilgisini artırmayı  hedefleyen şirketler için önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Sn. Yılmaz, sürdürülebilirlik ve kurumsal yönetim uygulamalarının şirketler için önemli birer “maddi olmayan varlık” niteliği taşıdığını vurguladı. Sürdürülebilirlik uygulamalarının paylaşılmasının da önemine değinen Sn.Yılmaz, Borsa İstanbul liderliğinde kurulan Sürdürülebilirlik Platformu’nun bu amaca hizmet ettiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Forumda, su kıtlığının önemli bir risk faktörü olduğuna dikkat çekilirken, iklim değişikliği finansmanı ve enerjinin sürdürülebilirliğinin önemi  de vurgulandı. Aralık ayında Paris’te gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP 21) başta olmak üzere önemli gelişmelere sahne olacak 2015 yılının, sürdürülebilirlik açısından kritik bir yıl niteliği taşıdığı belirtildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi