"2017'de üçten fazla faiz artışı gerekebilir"

19.12.2016 - 12:55 | Son Güncelleme :

Richmond Fed Başkanı Lacker, "Fed için 2017 yılında üçten fazla faiz artışı gerekebilir" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/20052016_lacker_650.jpg

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in önümüzdeki yıl üçten fazla faiz artışına ihtiyaç duymasının muhtemel olduğunu ve ABD ekonomisini kademeli olarak soğutmak konusunda zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Charlotte kentinde katıldığı bir panelde konuşan Lacker, "Eğer geç kalırsak ayarı tutturmak gerçekten zor" dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ABD merkez bankası Fed geçtiğimiz Çarşamba günü politika faiz aralığını 25 baz puan artırarak, önümüzdeki yıl için üç faiz artışı daha öngörüsünde bulundu.

Bu yıl Fed para politikası toplantılarında oy hakkı bulunmayan fakat toplantılara katılan Lacker, ABD ekonomisinin Trump yönetiminde bazı mali destekler almasının muhtemel olduğunu belirtti.

Lacker, Fed'in hâlâ kademeli faiz artışına gidebileceğini fakat bunun politika yapıcıların çoğunluğunun beklentilerinden daha hızlı olmak zorunda kalabileceğini söyledi. Fed 2015'te bir kez faizleri artırmasının ardından 2016 yılında da bir kez faiz artışına gitti.

Lacker istihdam piyasasındaki güçlenme göz önüne alındığında yükselen enflasyona dair sinyalleri takip edeceğini, fakat politika yapıcıların 2016'da faizleri artırmak için çok mu beklediklerini görebilmeleri için muhtemelen birkaç yılın geçmesi gerekeceğini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi