2014 Teknoloji Ürünleri Pazarı

28.05.2014 - 11:35 | Son Güncelleme :

2014'ün ilk çeyreğinde teknoloji ürünleri pazarı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14.8 büyüyerek 8.3 milyar lira ciroya ulaştı

https://i.bigpara.com/i/55big/cark.jpg

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/cark.jpg">

2014'ün ilk çeyreğinde teknoloji ürünleri pazarı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14.8 büyüyerek 8.3 milyar lira ciroya ulaştı.

GfK TEMAX tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Ocak ayı itibariyle yürürlüğe giren taksit sınırlaması teknoloji pazarı üzerinde etkili oldu. Kategori düzeyinde büyümeye en yüksek katkı son yılların gözdesi akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan geldi.

Yılın ilk çeyreğinde telekom sektörü yüzde 33 büyüyerek 3.2 milyar lira ciroya ulaştı. Telekom sektörünü sırasıyla küçük ev aletleri, büyük beyaz eşya, bilişim teknolojileri, tüketici elektroniği, ofis ekipmanları ve sarf malzemeleri takip etti.

Akıllı telefon pazarında, taksit uygulaması kaldırılmadan son kez yararlanmak isteyen tüketiciler nedeniyle ocak ayı satışlarında suni bir artış gözlendi. Akıllı telefon pazarında şu ana kadarki en yüksek satışlar ocakta gerçekleşti. Şubatta ise adetsel olarak satışlarda ocak ayına göre yüzde 30'ün üstünde azalma kaydedildi. Mart ayı ise şubata göre biraz daha iyi geçse de seviye olarak 2013'ün ikinci yarısındaki satışların altında kaldı.

 

Hisse Başarıyla eklendi