2001 turizminin galibi Türkiye

18.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Avusturya`da yayınlanan News dergisi, turizmde bu sezonun en başarılı ülkesinin Türkiye olduğunu yazdı.


Türkiye`de devalüasyonun ardından yaşanan turizm hareketliliği yabancı basının da ilgisini çekiyor. Avusturya`da yayınlanan News dergisi 8 sayfasını Türkiye`ye ayırarak, turizmde yaşanan bu başarıyı, Turizmde 2001 yılının galibi Türkiye başlığı ile duyurdu.

Derginin, Avusturya turizm pazarında organize turları baz alarak yaptığı araştırmada, Türkiye, Yunanistan`ı geride bırakarak, İtalya`dan sonra ikinci sıraya yükseldi. Pazar payları sıralamasında ise turistlerin yüzde 29`unun İtalya, yüzde 17`sinin Türkiye, yüzde 16`sının Yunanistan, yüzde 15`inin Hırvatistan, yüzde 13`ünün ise İspanya`yı tercih ettiği kaydedildi.

Türkiye`nin eşsiz sahillerinin yanında güzel bir yaşam ve zengin bir kültür sunduğu anlatılan haberde, İstanbul`un, Ege`nin Antalya`nın, Kapadokya`nın, gizli kalmıs güzelliklerine yer verildi. Yazıda, Viyana tanıtma müşaviri Faruk Erol ve Magic Life sahiplerinden Cem Kınay`la yapılmış roportajlar da bulunuyor.

Geçen haftalarda Almanya`da yayınlanan TTG adlı seyahat gazetesi de, Türkiye`nin turizm alanında yaptığı patlamayı başlığına taşıyarak, Majorca`daki turistik tesislerdeki yerlerin ancak Türkiye`de yer bulamayanlar tarafından alındığına dikkat çekmişti.
(tradecnet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi