2001`de AB Görüşmesi Hayal

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Mesut Yılmaz, Brüksel`den moralsiz dönüyor. 8 Kasım`da açıklanacak Katılım Ortaklığı Belgesi öncesi Yılmaz`la görüşen Verheugen, 2001`de ortaklık görüşmesi yok dedi.

AB Komisyonu`nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile görüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye`nin Helsinki Zirvesi`nde kendisine verilen perspektiften sapma niyetinde olmadığını söyledi.

Katılım Ortaklığı Belgesi`nde Türkiye`yi rahatsız edecek bir bölüm olmadığını söyleyen Yılmaz, böylece belgede yer almasından endişe edilen Kıbrıs konusuna da açıklık getirmiş oldu. Yılmaz, Brüksel`de yaptığı görüşmelerde, diğer aday ülkelerle aynı düzeyde, ayırımcılık yapılmadan mali yardımda bulunulması talebinde bulunduğunu da söyledi.

VERHEUGEN ise, Katılım Ortaklığı Belgesi`nin iki taraf için de büyük önem taşıdığını belirtti. Verheugen, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne tam üyelik müzakerelerinin 2001 yılı sonunda başlaması beklentisinin gerçekçi olmadığını, bu tarihte AB`nin hazır olamayacağını söyledi. Türkiye`nin henüz Kopenhag kriterlerini tatmin etmediğinin taraflarca bilindiğini ve kabul edildiğini de sözlerine ekleyen Verheugen, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki yapıcı gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirip, Kıbrıs sorununun çözümünde Ankara`nın vereceği desteğin önemine değindi.(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi