2001’de 200 Milyon Mark Kar Hedefliyor

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :





Geçen yılın dokuz aylık döneminde 14 trilyon 455 milyar lira ciro elde eden Net Holding, bu yılın aynı döneminde 22 trilyon 595 milyar lira ciro elde etti. Bu yıl için 150 milyon mark kar hedefleyen Net Holding, 2001 yılında ise karını 200 milyon marka çıkarmayı hedefliyor.

Net Holding ve Net Turizm son olarak eylül ayı içinde yapacaklarını açıkladıkları sermaye artırımı kararını iptal ederek gündeme gelmişlerdi. Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceritoğlu, Net Holding’in gayrimenkul ekspertiz rakamlarının 400 milyon dolara ulaşması nedeniyle sermaye artırımını geri çektiklerini söylüyor. Net Turizm Genel Müdürü Lütfü Şatvan ise sermaye artırımı kararından vazgeçmelerinin gerekçesini şöyle açıklıyor: “Sermaye artışını eylül ayındaki olumlu gelişmeler ve İMKB’nin genel konjektörünün uygun olmaması nedeniyle gündemden çıkardık. Uzun bir süre de gündeme almayacağız.”

Net Grubu, son yıllarda büyük bir yatırım atağına geçti. Grup, Kıbrıs’ta yapılan otel için 90 milyon dolar ve Akaretler Sıraevleri için 38 milyon dolar olmak üzere toplam 128 milyon dolar yatırım yaptı.

Ceritoğlu, yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, yeni yatırımları hakkında şu bilgileri veriyor: “Kar marjının yüksek olması nedeniyle Kapadokya, Tavas ve Egenet mağazalarında mücevher köşesi açacağız. 2001 nisan ayı sonuna kadar Prag’da da mücevher satış mağazası açacağız. Önümüzdeki aylarda ise Çin’de bir şirket kuracağız.” (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi