2 milyon liralık yeni tesis kuruluyor

24.08.2015 - 13:16 | Son Güncelleme :

Özyeksek Toprak Mahsulleri, 2 milyon liralık yeni yatırımıyla şehir merkezinde 5 bin metrekare kapalı alan inşa etmeyi planlıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/tarim_arazi_96.jpg

Yer fıstığından yemeklik ham yağ ve yem üreten Özyeksek Toprak Mahsulleri ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, 2 milyon liralık yeni yatırımıyla şehir merkezinde 5 bin metrekare kapalı alan inşa etmeyi planlıyor.
 
Şirket ortağı Fatma Yeksek, yıllık 3 bin ton küspe ve 500 ton yağ üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Yeksek, yağ imalatından sonra arta kalan yer fıstığı bitkisinin fosasından da hayvan yemi üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Kobiden'den Demet Öztürk'ün haberine göre; yeni yatırımlarıyla Osmaniye OSB'deki tesislerinden daha büyük bir alana sahip olacaklarının altını çizen Yeksek, "Burada yer fıstığından elde edeceğimiz ham yağın arıtımını sağlayacak makineleri çalıştıracağız. Osmaniye OSB'deki işletmemiz 4 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 6 bin 500 metrekarelik alana sahip. Yeni yatırımımız ise 5 bin metrekarelik kapalı alanı olacak" diye konuştu.
 
Yeksek, yeni tesisleriyle birlikte yer fıstığından elde ettikleri yağın arıtmasını da gerçekleştirip daha sonrasında ihracata da odaklanacaklarını belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi