19 maden sahası özel sektöre açıldı

07.07.2003 - 08:54 | Son Güncelleme :

Yeraltı maden kaynaklarının özel sektör eliyle işletilmesine yönelik olarak Eti Holding, 19 maden sahasını özel sektöre açtı


Yeraltı maden kaynaklarının özel sektör eliyle işletilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde Eti Holding, 19 maden sahasını özel sektöre açtı.

Özelleştirme kapsamında bulunan Eti Holding Genel Müdürlüğü, programına aldığı 19 adet maden sahasının ruhsat haklarını ihale yöntemi ile üçüncü şahıs veya şirketlere devredecek.

Konu ile ilgili olarak Eti Holding`in yaptığı ihale duyurusuna göre ilgili firmalar ilgilendikleri sahalar için hazırlayacakları teklif mektuplarını en geç 9 Temmuz tarihine kadar ilgili birime verebilecekler.

Aralarında krom, bakır, civa, perlit ve alüminyum gibi önemli yeraltı madenlerinin bulunduğu ruhsat haklarının devri şu sahaları kapsıyor:

Adana (Krom), Adıyaman Maden (Bakır), Antalya (Barit), Antalya (Krom), Bursa (Volfram ve Krom), Elazığ (Fluorit, Bakır), Hatay (Krom), İzmir (Civa, Antimuan, Perlit), Malatya (Bakır), Muğla (Zımpara), Nevşehir (Diatronit), Siirt (Bakır, Çinko ve Pirit). (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi