13 milyar euroluk sermaye artırımını başlattı

06.02.2017 - 15:40 | Son Güncelleme :

UniCredit 13 milyar euroluk bedelli sermaye artırımını başlattı.

https://i.bigpara.com/i/55big/20052016_unicredit_650.jpg

Aktiflerine göre İtalya'nın en büyük bankası UniCredit, bilançosunda yaptığı temizlik sonrası sermayesini yeniden inşa etmek için ülke tarihinin en büyük sermaye artırımını başlattı. Banka sermaye artrımıyla 13 milyar euro kaynak sağlamayı hedefliyor.

İtalyan bankalarının bilançoları geçen yıllarda ekonomik daralma nedeniyle ortaya çıkan sorunlu krediler nedeniyle tahrip olmuş; bankalar bir yandan art arda sermaye artırımlarıyla yatırımcılardan kaynak temin etmeye, bir yandan da birleşerek bilançolarını güçlendirmeye çalışmıştı.

Reuters'in haberine göre; UniCredit, Aralık ayında açıkladığı yeniden yapılanma planı kapsamında 17.7 milyar euro tutarındaki sorunlu krediyi bilançosundan çıkarmaya hazırlanıyor. Banka geçen hafta 2016'da yine sorunlu krediler nedeniyle sildiği aktiflerden dolayı 11.8 milyar euro zarar açıklamıştı.

Haberin Devamı

Sermaye artırımına katılmayan yatırımcıların bankadaki hisse payları yüzde 70'in üzerinde azalacak.

Bankada yüzde 3'ün üzerinde payı bulunan hissedarlardan hiçbiri henüz sermaye artırımına katılacaklarını taahhüt etmedi.

Sermaye artırımına katılım 10 Mart'a kadar devam edecek.

UniCredit sağlayacağı parayla bu tarihte sermayesini düzenlemelerde talep edilen seviyenin üzerine çıkartacak. Aksi takdirde bankanın vadesi gelen bazı tahvillerini geri ödeyememe ihtimali ortaya çıkabilir.

 

Hisse Başarıyla eklendi