"12 ay sonra dolar 3,10 TL olur"

23.06.2016 - 14:55 | Son Güncelleme :

Wells Fargo döviz stratejisti Viloria, dolar/TL'de 12 aylık hedeflerinin 3.10TL olduğunu söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/wells_fargo12.jpg

Wells Fargo'nun New York merkezli döviz stratejisti Eric Viloria dün yayınlanan müşteri notunda, "Fed'in sıkılaştırmaya devam etme potansiyeli ile birlikte TCMB'nin genişlemeci çerçevesi nedeniyle, Türk lirasında zaman içerisinde zayıflama bekliyoruz" yorumunda bulunuldu.

Viloria, Türkiye'nin "hala oldukça büyük" cari açığının finansmanı için portföy yatırımlarına bağımlı olmasını Türk lirası açısından zayıflık kaynağı olarak gösterdi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

bloomberght'de yer alan habere göre; New York merkezli stratejist, parasal genişlemenin ekonomiyi desteklediğini ancak, Türkiye borçlanma araçlarının daha az cazip konuma gelmesi nedeniyle parasal genişlemenin lira için muhtemelen olumsuz olduğunu söyledi. Viloria, Türk lirasındaki zayıflama sürecinin zaman içerisinde kaldığı yerden devam edebileceğini söyledi.

Wells Fargo raporunda, "Net uzun vadeli sermaye akımları ve cari açık toplamı GSYİH'nin yüzde 4.3'üne denk geliyor. Bu da gösteriyor ki net uzun vadeli sermaye akımları cari açığın finansmanı için yetersiz" denildi.

Viloria, siyasi arka planın belirsizliğini koruduğunu ve bu durumun Türkiye varlıkları için talebi kısıtladığını söyledi.

Haberin Devamı

Wells Fargo stratejisti Viloria, "Dolar/TL kurunda 3 aylık hedefimiz 2.95 TL ve 12 aylık hedefimiz 3.10TL" şeklinde beklentisini paylaştı. Wells Fargo'nun 3, 6, 9, 12, 15 ve 18 aylık dolar/TL kuru beklentileri sırasıyla; 2.95TL, 3.00TL, 3.05TL, 3.10TL, 3.15TL ve 3.20TL seviyesinde bulunuyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi