102 Milyar $ Destek

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Hükümetin ayırdığı bu kaynağın büyük kısmı küçük ve orta büyüklükteki şirketleri destekleyecek teknoloji, iletişim ve eğitim yatırımlarına gidecek


Japonya`nın durgunluk içindeki ekonomisini canlandırmak için hükümet dev bir projeyi hayata geçiriyor. Japonya hükümeti enformasyon teknolojisini teşvik edip, ülke çapında bilgisayar ve internet eğitimi ağı oluşturmak için toplam tutarı 11 trilyon yene (102.1 milyar dolar) ulaşan ekonomiyi canlandırma paketi için düğmeye bastı. Yatırımların 3.9 trilyon yeni (36.2 milyar dolar) doğrudan devlet harcamalarını kapsayan mali uyarıcılardan oluşuyor.


Son 50 yılın en uzun süreli durgunluk dönemini geçiren Japon ekonomisinin yeniden canlanması için devletin ek harcamalar yapması gerekiyor. Japon ekonomisi, özel sektörün başını çektiği kendi kendini sürdürebilen canlanmayı henüz yakalayamamakla birlikte, şirketler aşamalı olarak canlanmayı sağlayabiliyor. Enformasyon teknolojisini ön plana alan Japon hükümeti bu sektöre 900 milyar yen (8.4 milyar dolar) tahsis edecek. Paket çerçevesinde, 10 binden fazla okulu ve topluluk merkezlerini birbirine bağlayan kişisel bilgisayar şebekesi ile 7 milyon kişi için internet temel eğitimi için kaynak tahsis edilecek.


Pakete göre, şirket hissedarlarının, toplantılarda oy haklarını internet üzerinden kullanmaları ve devletin bazı icra prosedürlerinin elektronik ortamda yürütülmesine imkan verecek yasal düzenlemeler yapılacak. Yeni paketle, Japon ekonomisinin büyüme hızının yüzde 1`den yüzde 1.5`e çıkacağını öngörülüyor. Nisan`da başlayacak mali yılda uygulamaya konulacak olan pakette, vergi kredileri ve teşvik tedbirleri de yer alıyor. Pakette, sosyal altyapı bağlantılı proje adımları için 4.7 trilyon yen (43.6 milyar dolar), tabii afetlerin üstesinden gelmek için alınacak tedbirlere 500 milyar yen (4.6 milyar dolar), küçük ve orta ölçekli şirketlerin fon teminine yardım için 4.5 trilyon yen (41.8 milyar dolar), konut kredileri ve istihdam tedbirleri için 1.1 trilyon yen kaynak ayrılacak. (YENİ BİNYIL)


 

Hisse Başarıyla eklendi