`1 yıla kadar tamamını özelleştirmek istiyoruz`

05.05.2014 - 10:23 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını belirtti

https://i.bigpara.com/i/55big/simsekk.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_simsek650.jpg">

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını belirterek, 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istiyoruz dedi.

Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu & Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Müşterek Toplantısında yaptığı konuşmada mali reformlar konusundaki çalışmalarını anlattı.

Bakan Şimşek, siyasi istikrarın tehlikede olmadığı anlaşılınca piyasaların rahatladığını dile getirdi. Türkiye`nin son dönemde her açıdan gelirini en hızlı arttıran ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, ülkenin gelişmiş ülkelerle farkı kapattığın söyledi.

Birçok alanda eksikliklerinin de bulunduğunu belirten Şimşek, Türkiye`de bir iyileşme olmuştur ki küresel sermayeli şirket sayısı 3 bin 200`den 38 binlere yükselmiş. Ben inanıyorum ki bu 150 binlere de bulacak diye konuştu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Şimşek, eğitimde kaliteyi artırmak gerektiğinin önemine de işaret ederek, bunun başarılabilmesi durumunda 20 yıl sonra Türkiye`nin çok farklı bir noktada olacağını söyledi.

Eğitimde özel sektörün payının artırılması gerektiğini belirten Şimşek, Dershanelerin özel koleje dönüşmesi bu noktada çok önemli. Milli Eğitim Bakanı bana özel sektörün önünü açacak şekilde bir model getirirse ben bugünkü masrafın daha fazlasını yapmaya hazırım ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin önünün açık olduğunu kaydeden Şimşek, Birçok alanda yeni bir endüstriyel devrimden geçiyoruz. Enerjide bir devrim yaşanacak. Şuanda en büyük darboğazımız enerji. 2017-18 yılında güneş enerjisinden elde edeceğimiz enerjinin maliyeti kömürün çok altında olacak. Panellerin verimi artıyor, kendisi ucuzluyor. Bir iki yıla kalmaz bu teknoloji çok yaygınlaşacak, sanayicimiz de enerji maliyetleri konusunda rahat bir nefes alacak değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını anlatan Şimşek, Eskiden yüzde 85 ödememe prensipken, şimdi yüzde 90 ödeme prensibine dönüştü. 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istiyoruz. İstediğiniz kişiden ucuza elektrik alın. Çünkü enerji rekabet gücünü belirleyen en önemli faktör diye konuştu.

Şimşek, Körfez Bölgesinde Türkiye`ye olan ilginin de sürdüğünü kaydederek, ülkeye fon akışının devam edeceğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi