1 ayda 7 kat değerlendi!

11.04.2013 - 10:12 | Son Güncelleme :

‘Bitcoin’in değeri 1 ayda 7 kat arttı

https://i.bigpara.com/i/55big/soru-isareti2.jpg

‘Bitcoin’in değeri 1 ayda 7 kat artıp 218 dolara yükselirken, piyasa değeri 1.1 milyar dolara ulaştı. 10 milyon ‘Bitcoin’ 100 bin kişi tarafından kullanılırken, her 10 dakida bir 25 ‘Bitcoin’ piyasaya sürülüyor.

Dünyanın en yeni para birimi olarak kabul edilen ‘Bitcoin’in değeri son 1 ay içinde 7, son 1 hafta içinde ise iki kattan fazla artarak 200 doların üzerine çıktı. Deneysel olarak başlatılan ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimi olarak geliştirilen ‘Bitcoin’in önümüzdeki dönemde de büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bitcoin, para arzı, yazılım ve sistem kullanıcılarının anlaşması üzerinden gerçekleştiği için, herhangi bir hükümet, banka, organizasyon ya da şahıs tarafından manipüle edilemiyor.

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

1.1 MİLYAR DOLAR

İnternet kullanımının yanı sıra, ‘Bitcoin’ yüzlerce anlaşmalı kurum tarafından da para yerine kabul ediliyor. Bugün piyasada toplamda 10 milyon ‘Bitcoin’ bulunurken her 10 dakikada bir 25 ‘Bitcoin’ daha piyasaya sürülüyor. Alım satım işlemlerinin çoğu dolar ve Euro üzerinden yapılan Bitcoin’in toplam piyasa değerinin ise 1.1 milyar dolar seviyelerinde olduğu tahmin ediliyor.

218 DOLAR SEVİYESİNDE

Şubat ayında 30, Mart ayında ise 35 ABD dolarından işlem gören bitcoine yatırım yapanlar, bugün 218 dolar olan dijital para sayesinde paralarını yediye katladılar. Ancak bugün 200 doların üzerinden satış gören bitcoin’in yarın ne olacağı belirsiz. Uzmanlar bu yeni parasal sistemin olumlu olduğunu ancak bölücü bir büyüme olmadığını öne sürüyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi